Actualitate

O poveste emotionanta! A imprumutat o avere pentru a sti ca fratele ei se va face bine! La doar 17 ani, Bogdan a primit un diagnostic cumplit

Publicat: 14 mart. 2019

@ Diagnostic cumplit pentru un tanar in varsta de 17 ani, din Iasi @ Bogdan, un elev ambitios din clasa a Xl-a, are nevoie de ajutorul nostru @ La inceputul anului a fost diagnosticat cu o forma de cancer osos pentru care a fost nevoit sa fie supus unei interventii chirurgicale @ Tratamentul si operatia sunt foarte costisitoare, iar familia baiatului a facut sacrificii imense pentru ca el sa se faca bine @ In acest moment, Bogdan se afla la o clinica din Viena @ Toti iesenii cu suflet mare sunt indemnati sa-i intinda o mana de ajutor

In luna ianuarie a acestui an, Bogdan Rusu, un tanar in varsta de doar 17 ani, a primit un diagnostic cumplit din partea medicilor ieseni. Acesta a fost diagnosticat cu o forma de cancer osos de tipul osteosarcom, cu o evolutie extrem de rapida, la Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" din Iasi. Imediat, tanarul ambitios si plin de viata, elev in clasa a Xl-a la Liceul Teoretic "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, a fost nevoit sa inceapa sedintele de Chimioterapie la Institutul Regional de Oncologie.

Din pacate, tratamentul nu a fost o reusita si nu a putut sa opreasca din evolutie tumora. Astfel, familia tanarului a inceput sa caute o solutie, iar Bogdan a fost dus la o clinica din Austria, in Viena, pentru a indeparta tumoarea si pentru ca osul sa fie inlocuit cu o proteza, inainte ca aceasta problema sa devina inoperabila.

"Bogdan a fost diagnosticat la inceputul lunii ianuarie. Analizele au fost facute in Iasi si s-a descoperit ca este vorba despre cancer. Biopsia a fost facuta la Spitalul pentru Copii «Sf. Maria» din Iasi, iar ulterior a fost internat la Institutul Regional de Oncologie, unde a inceput chimioterapia. Tumora nu raspundea la chimioterapie si se marea pe zi ce trecea. Am reusit sa luam legatura cu Viena, unde am fost programati pentru operatie de urgenta", povesteste Roxana Rusu, sora tanarului Bogdan.

Citeste si:  Multi si-ar pierde mintile in locul lui! Acest batranel din Iasi cerseste la colt de strada si isi spune povestea plangand. Ultimele zile si le petrece stand cu mana intinsa

S-a imprumutat pentru a-si vedea fratele bine

Intre timp, Bogdan Rusu a ajuns la Viena, unde a fost supus unei interventii chirurgicale, pentru indepartarea tumorii. Acesta a fost operat de urgenta, iar costurile au fost uriase. Pentru ca fratele ei sa se faca bine, Roxana Rusu a imprumutat suma de 30.000 de euro, necesara interventiei. Diferenta de bani, pana la 65.000 de euro, a provenit din donatii. Acum, Bogdan urmeaza sa fie supus unor sedinte de chimioterapie, tot in Viena, care sunt extrem de costisitoare. Este vorba despre cel putin sase sedinte, fiecare costand aproximativ 4.500 de euro. Astfel, familia tanarului ii roaga pe toti cei care pot sa intinda o mana de ajutor, sa-l ajute pe Bogdan sa se intoarca acasa sanatos, in sanul familiei si alaturi de prieteni.

"Intre timp am ajuns la Viena, acum suntem in Austria. Bogdan a fost operat in urma cu trei zile, acum este in perioada de recuperare si trebuie sa vedem cum vom proceda cu chimioterapia. Chiar daca operatia a fost realizata, noi avem in continuare nevoie de ajutor, deoarece am facut imprumuturi si ne-am chinuit cum am putut pentru ca el sa fie bine. Operatia a costat 65.000 de euro, iar acum trebuie sa urmeze aproximativ sase sedinte de chimioterapie, tot in Viena, a cate 4.500 de euro fiecare. Prima sedinta va fi efectuata zilele urmatoare si celelalte vor fi efectuate tot aici. Pentru operatie am imprumutat, eu personal, 30.000 de euro, iar restul de bani i-am primit de la diverse companii si de la firme", mai spune Roxana Rusu.

Donatiile se pot face si direct in conturile special deschise pentru Bogdan, pe numele Rusu Elena-Roxana la BCR:
EUR: RO18RNCB0686104977650004
RON: RO88RNCB0686104977650005

Adauga un comentariu