Eveniment-Social

O poveste nefericita de dragoste a transformat victima in piromana

Publicat: 18 mai 1999

•O tinara de 22 ani a incercat de trei ori sa-si dea foc in discoteca, spre a elimina „duhurile rele” •Irina Axinte a luat Calea Domnului dupa prima deceptie in dragoste

La Voinesti, este cunoscuta povestea fetei care nu doreste niciodata un barbat si pentru care discotecile, chefurile si petrecerile organizate cu diferite ocazii sint „facatura Diavolului”. Irina Axinte, 22 ani, a avut dese tulburari de comportament, generate de o veche poveste de dragoste care a avut un final dramatic pentru tinara fata.

Irina s-a indragostit de un baiat din sat si acesta a profitat de inocenta ei, promitindu-i marea cu sarea. Pentru a o poseda, George M. i-a fagaduit Irinei ca o va lua de nevasta si-i va face multi copii, intemeindu-si impreuna o familie si o gospodarie ca in telenovelele sud-americane. George a profitat de inocenta ei si a intretinut relatii sexuale cu ea de citeva ori, dupa care s-a indragostit nebuneste de o fata din unul din cartierele marginase ale Iasului. Fata, disperata a incercat prima oara sa-si puna capat zilelor. Diazepamul a fost calea pe care ea a considerat-o eficienta pentru a scapa de griji. O vecina a descoperit-o in timp util si a convins-o ca daca se va ruga la Dumnezeu, George o va iubi ca in prima clipa. De atunci, fata a tinut toate sarbatorile religioase, apucind Calea Domnului.

Dumnezeu a fost inlocuit de cocktailul Molotov

Rugamintile Irinei au ramas fara nici un rezultat. Mai mult, George a apucat si calea bauturii, chefuind nebuneste in cartierele Dacia si Nicolina cu fetele incaltate cu pantofi cu talpile groase, supranumite „bucuria piticului”. Disperarea fetei de numai 21 ani a atins apogeul. Cu o sticla de „Tutti Fresh”, incarcata cu benzina premium plus, Irina s-a dus in discoteca „Rosu si Negru” din Iasi, unde urma sa chefuiasca George impreuna cu prietenele sale. Irina era hotarita sa-si dea foc, pentru a arde toate pacatoasele din incinta clubului chiar daca asta insemna suprimarea propriei vieti deznadajduite. Agentii Independent Guard Security au reusit sa o impiedice pe piromana sa-si duca la indeplinire gestul nebunesc. Irina Axinte a fost dusa cu Salvarea la Spitalul Clinic Universitar de Psihiatrie „Socola”.

Tentativele de suicid protehnic au continuat

Starea Irinei Axinte s-a ameliorat dupa citeva saptamini de sedere la spital, fapt care a determinat cadrele medicale sa dispuna externarea ei. Ajunsa in lume, fata si-a readus in minte fobia distractiilor, a carei victima a fost, si gindurile sinucigase au reaparut. Tentativele de sinucidere au continuat tot cu cocktailuri Molotov. De aceasta data, „Torta” cum era cunoscuta in Voinesti, a incercat sa-si dea foc in caminul cultural si la dispensarul din localitate. La dispensar, Irina a scos sticluta din buzunar si, surescitata a zis ca va bea in loc sa-si dea foc. Irina a dus sticla la gura si a tras citeva gituri. Numai ca tinara, dupa citeva minute a adormit bustean. In sticla, in locul benzinei premium plus, era cloroform, efectul substantei facindu-se simtit imediat. Parintii si rudele Irinei vor fi nevoiti sa-i acorde fetei ingrijirile medicale necesare pentru ca astfel de gesturi sa nu se mai repete.
Catalin DUMITRESCUloading...

Adauga un comentariu