Info Turism

O prima slujba va fi oficiata, sambata, in Catedrala Notre-Dame din Paris

Publicat: 12 iun. 2019
9

O slujba organizata in cadru restrans va fi oficiata ″sambata, la sfarsitul zilei″⁣ in Catedrala Notre Dame din Paris, la doua luni dupa ce un incendiu a distrus monumentul, a indicat marti dieceza de Paris, citata de AFP.

Slujba, oficiata de monseniorul Michel Aupetit, Arhiepiscop de Paris, se va desfasura intr-o capela, ″cu un numar restrans de persoane, din motive evidente de securitate″⁣, potrivit diecezei.

Doar circa 20 de persoane vor lua parte la slujba, printre acestea numarandu-se preoti si membri ai catedralei.

Monument emblematic al capitalei Frantei, Catedrala Notre-Dame din Paris a fost partial distrusa de un incendiu violent izbucnit la 15 aprilie, eveniment ce a suscitat emotie la nivel mondial.

Slujba ″va fi difuzata de un canal de televiziune″⁣, astfel incat ″⁣crestinii sa poata participa in comuniune”, a adaugat dieceza. ″⁣Monseniorul Aupetit doreste sa anunte catolicilor ca aceasta catedrala este un lacas de cult″⁣, indica sursa citata.

Dieceza asteapta raspunsul autoritatilor civile cu privire la posibilitatea de a redeschide piata din zona monumentului pentru publicul larg. In cazul in care va fi data unda verde, ar putea fi ″oficiata vecernia″⁣, rugaciunea de seara, ″⁣in piata″⁣, potrivit diecezei.

In mod similar, daca este autorizat, un sanctuar marian, adapostind sub un cort o reproducere a ″Fecioarei Maria cu pruncul″⁣, ar putea fi instalat in piata pentru pelerini si preoti.

Oficierea slujbei la catedrala Notre-Dame din Paris weekendul viitor, pentru prima data dupa incendiul care a devastat celebrul monument parizian in luna aprilie, a fost anuntata luni de reprezentanti ai Bisericii Catolice din Franta.

Incendiul din 15 aprilie a distrus acoperisul acestei catedrale din secolul al XII-lea si flesa monumentului, construita in secolul al XIX-lea, in pofida eforturilor depuse de sute de pompieri parizieni.

Parti din bolta de piatra a monumentului s-au prabusit, insa structura principala a cladirii si ferestrele sale vitrate au fost salvate.

Adauga un comentariu