Eveniment-Social

O primarie vrea sa desfiinteze firma Iasisting

Publicat: 19 mart. 2012
1

@ Primaria comunei Focuri cere judecatorilor sa oblige firma SC Iasisting SRL la plata unei sume de ordinul zecilor de miliarde pentru ca nu a respectat un contract @ Firma lui Blajut trebuia sa livreze o masina de pompieri

Daca Primaria Focuri va castiga procesul deschis recent impotriva SC Iasisting SRL, este greu de crezut ca aceasta firma va mai supravietui. Dupa ce a reusit sa execute silit firma lui Blajut, fortand firma SC Iasisting SRL sa plateasca 4,8 miliarde de lei intrucat nu a respectat un contract privind furnizarea unei masini de pompieri, recent Primaria Focuri a deschis un proces si pentru calcularea unor penalitati. „Ni s-au platit penalitatile, este adevarat, dar, intre timp, adica din momentul in care i-am platit si pana cand ne-am recuperat banii, firma s-a folosit de banii nostri, a obtinut profit. Expertii angajati de Primaria Focuri au calculat ca putem solicita penalitati de cateva zeci de miliarde de lei vechi. Sa demonstreze ei (reprezentantii SC Iasisting SRL) ca nu avem dreptate”, a declarat Vasile Macovei, primarul comunei Focuri.

Reamintim ca tot scandalul a plecat de la faptul ca, in anul 2008, SC Iasisting SRL a incasat de la Primaria Focuri niste bani pentru a furniza o masina de pompieri, iar Blajut si angajatii firmei sale nu au dus afacerea pana la capat. In toamna lui 2008, autoritatile locale din Focuri au organizat o licitatie pentru achizitionarea unei autoutilitare speciale de pompieri. Bugetul alocat a fost de 120.000 de euro, iar procedura, din decembrie 2008, a fost adjudecata de SC Iasisting SRL. Masina trebuia livrata pana la sfarsitul lunii ianuarie 2009. SC Iasisting SRL a prelungit fara motiv, cu patru luni, termenul pentru livrare, iar apoi nu a mai fost in stare sa livreze masina promisa, desi incasase doua rate in avans, in total circa 60.000 de euro. De aceea, Primaria Focuri s-a adresat judecatorilor pentru recuperarea banilor si a castigat procesul. Suma de 4,8 miliarde de lei vechi include si penalizarile de intarziere calculate potrivit contractului. Conform caietului de sarcini si contractului, semnat dupa finalizarea licitatiei, SC Iasisting SRL trebuia sa livreze o autospeciala de tip Meinike MB Vario 816 DA, din Germania.

In luna iunie 2010, Primaria comunei Focuri a castigat definitiv procesul deschis impotriva SC Iasisting SRL, iar recuperarea integrala a sumei a durat pana la mijlocul anului trecut.

Comentarii
 • Felicitari domului primar. Cu toate ca guvernarea PDL-ista i-a pus mereu „bete in roate” el s-a zbatut mereu pentru binele comunei.

 • domnu` focurean, intreaba-l pe acest primar de ce a platit in avans, cand legea 5** nu prevede asa ceva.el stie mai bine.asta inseamna ca a avut o intelegere tacita cu acea firma si in final nu s-au mai inteles.2.asta se vede din avion! cum s-a zbatut pentru binele comunei?falindu-se cum stie el mai bine(de 3 luni se plimba ba in germania, in belgia)intr-o zi o sa auzim ca o sa plece cu primarul Mazare in Brazilia.RUSINE LUI!in * ani de zile nu a reusit sa aduca macar un proiect;asta inseamna ca este incompetent.SA PLECE CAT MAI REPEDE!

 • DOMNU MACOVEI CU CE BANI ESTE PLATIT ACEST JURIST DE DOI LEI NU DIN BANI PUBLICI DAR TU NUMAI ASA POTI ADUCE UN VENIT IN COMUNA NU PRIN MUNCA SI PRIN SANTAJ. SCAPAM SI DE TINE MULT NU MAI ESTE. DAR SAR PUTEA SA FACI DE CASA NOUA IN COPOU PE DOCTOR VICOL SI SAL IEI CU TINE SI PE VLADEANU CU DUMITRIU SAI AI COLEGE DE CAMERE

 • Domnule Focurean,pentru ce il feliciti pe domnul primar Macovei, pentru tot ceea ce a furat?A furat toti banii comunei pentru a putea cumpara casa fiicei sale in Suedia,stiati asta?
  DOMNULE PRIMAR ,lasati locul altora care sunt capabili sa conduca o comuna si sa foloseasca banii in folosul tuturor!!!

 • primarul e de nota ** domni dela pdl au ceva lipsa daca vroiau binnele comunei nu bagau bete in roate l-a domnul bulgaru mai sunt citeva luni pina in toamna si plecati cu toti

 • Domnule focurean ,pentru ce il felicitati pe domnul primar,pentru banii pe care-i fura din buzunarele oamenilor pentru a cumpara fiicei apartament in Suedia?Plecati si dumneavoastra domnule primar din Focuri pentru ca nimeni nu va mai vrea.

 • Ati vrea voi sa fiti ca domnul primar ,dar mai puneti-va pofta in cui ,e singul primar care a facut ceva in comuna asta ,asa ca indiferent cate bete in roate incercati sa-i puneti, cei cu capul pe umeri stiu ce e mai bine pentru comuna Focuri .

 • cel mai prost primar din tara se lauda ca a facut lucruri frumoase pentru comuna. si il mai lauda si pupacuristii lui.hooo sa va fie rusine ca lati ales iar,bravo lui ca stie sa va f… si sa va manipuleze cu un kil de orez si unul de zahar pa care lati primit de la **6. va orbit pe toti nu a facut nimic pentru comuna si voi il laudati nu va e rusine lingailor. uitativa la comunele inprejur aea merita laudati nu un asemeneacomunist si inginfat. foloseste la cele mai mirsave cai sa se mentina pe functia de primar .daca ar avea bunul simt sar da deoparte singur,dar el este sustinut si de marele ciupercar care a vindut toate utilajele la fier vechi si acuma prostii iau ales iar ca sa iasa si cu o pensie pe masur.nui mai laudat lingailor. rusine sa va fie ca nu ati facut nimic in * ani numai fraud.ati furat pentru familia voastra.

 • gogule tu esti un pupa curist de al lui macovei. trezestete la realitate ce a facut macovei al tau 12 ani si uite la alti primari care au cite un mandat. vrei exemple daca esti batut in cap si nu vezi. uite la fintinele, uite la gropnita. uite la c. caprii. si nu mai zic de erbiceni ca au asfalt si in sprinceana si in totoesti, la noi stau ca nesimtitii, fara sa se implice cu vreun proect. acuma scuipa oleaca de asfalt ca poate ii poate prosti inca un mandat sa easa cu o pensie mare. bai ne considera un sat de prosti, deschideti ochii mari ca nu neam cununat cu el.mai lasatal sa se duca la vilisoara lui in breazu facuta cu sudoarea oamenilor. oameni buni hai cu totii sa ne unim sa-i cerem cont ce a facut cu bugetul primariei atitea ani. rusine sa le fie ca au sta in fruntea comunei atitea ani si nu au facut nimica. hoo hoo trebuie alungati din sat.

 • andreea sa-l pupi in cur pe macovei sa te duci cu tot cu el ca esti cea mai proasta nu vezi ca nu a facut 12 ani nimic si acuma scuipa o leaca de asfalt. dar tu il lingi ca ei supt ciolanul. deschideti ochii mari oameni buni si nu-l mai votati pe macovei ca ii ajunge cit va supt, sa se duca la vila lui din breazu. pleaca macovei ca vei da socoteala pentru toate magariile pe care leai facut, sa i=ti fie rusine ca ai prostit un sat intreg.

Adauga un comentariu