Eveniment-Social

O proiectie cinematografica romaneasca de CINCI STELE, la Cinema Ateneu Iasi

Publicat: 09 oct. 2019
54 Vizite 0 Comentarii

Cel mai nou film semnat de Anca Damian, "Calatoria fantastica a Maronei", va rula într-o proiectie de gala, sâmbata, 12 octombrie 2019, de la ora 13:00.

"Calatoria fantastica a Maronei" este o animatie pentru toata familia, care va putea fi vizionata în prezenta actritei Olimpia Melinte, cea care dubleaza vocea personajului principal.

Vezi si: Saptamana plina de filme de calitate la Cinema Ateneu Iasi

Filmul, o coproductie România – Franta – Belgia, este al III-lea lungmetraj de animatie dupa "Crulic – drumul spre dincolo" si "Muntele magic". Pelicula ne dezvaluie o poveste despre dragoste neconditionata si sacrificiu. Micuta catelusa Marona, cu nasul în forma de inima, nascuta în urma unei povesti de iubire dintre un dog argentinian si o metisa atragatoare, lasa urme profunde în vietile stapânilor care, rând pe rând, o primesc în familiile lor.

Vezi si: Saptamana plina de filme de calitate la Cinema Ateneu Iasi

"Povestea mi-a dat ocazia sa explorez noi modalitati de exprimare cinematografica, mi-am propus sa ofer publicului o experienta unica la nivel vizual. Când am inceput sa lucrez la acest film am simtit ca, sub aspectul unei povesti de familie, pot transmite un mesaj mai profund. A vedea lucrurile prin ochii unui câine este similar cu a te uita în oglinda pentru a privi adevarul în fata. Destinul Maronei este în acelasi timp simplu, esential, individual si universal. Traieste în prezent, bucura-te de lucrurile mici, acestea sunt adevarate lectii de fericire pentru oameni din partea unui câine", spune regizoarea filmului, Anca Damian.

Pelicula a avut premiera internationala în luna iunie, la Annecy, cel mai mare Festival de Film de Animatie din lume, unde filmul a fost inclus în competitia oficiala. Vocile din varianta dublata a filmului au fost împrumutate de actorii: Olimpia Melinte, Marius Manole, Alexandru Potocean, Medeea Marinescu, Maya Burneci, Mariuca Enache, Petru Lupu, Virginia Rogin, Madalina Craiu, Anghel Damian, Alexandru Bogdan, Irina Antonie si Ilona Brezoianu. Scenariul este semnat de Anghel Damian si este produs de Aparte Film, Sacrebleu Production si Minds Meet. Biletele se pot achizitiona online de pe https://bit.ly/2nKLQbT sau direct de la casieria Ateneului National din Iasi.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit