Local

O reactie tragica la presiunea sociala – sinuciderea

Publicat: 19 iul. 1999

Ca urmare a presiunii sociale imense la care sintem supusi cu totii in ultima vreme, unii din semenii nostri, ca o rezolvare la incertitudinea zilei de miine si la imposibilitatea asigurarii unui nivel de subsistenta, aleg solutia finala – sinuciderea. Cresterea alarmanta a sinuciderilor dovedeste ca legat de problemele sociale multi oameni coboara si sub limita psihica pentru care viata mai are sens. In sondajul de astazi am incercat sa obtinem citeva pareri privind cauzele acestui fenomen.
Florea Nadia, 23 de ani, studenta: „Sinuciderea este considerata de cei ce o aleg ca fiind o rezolvare, dar cred ca de fapt este o mare greseala. Cauza principala este situatia economica dezastruasa ce genereaza situatii la care unii oameni nu rezista psihic”.
Dana Zamfir, 21 de ani, lucrator in comert: „Principala cauza este situatia materiala grea in care traiesc multi oameni si care la un moment dat devine insuportabila pentru ei. Ar trebui ca cei in drept sa se implice efectiv pentru a asigura celor ce nu au posibilitatea, o locuinta si un minim de trai”.
Sabaiduc Florin, 20 de ani, sofer: „Cred ca cei mai multi se sinucid pentru ca nu pot asigura lor si familiei lor un nivel decent de trai. Fara discutie, nu cred ca este o solutie potrivita indiferent de situatie”.
Munteanu Constantin, 62 de ani, pensionar: „Dupa parerea mea oamenii se simt din ce in ce mai nedreptatiti si asta din toate punctele de vedere. Si situatia economica este pina la urma o nedreptate pentru ca nimeni nu merita sa nu aiba ce minca dar oricum, lista nedreptatilor este mult mai lunga”.
Costin Mihaela, 23 de ani, barman: „Incertitudinea zilei de miine si imposibilitatea unui trai decent ii determina pe unii oameni sa-si puna capat zilelor, mai ales cind au si o familie de intretinut. Este o mare greseala caci viata, oricum ar fi, merita traita”.
Eugen BENGHIUloading...

Adauga un comentariu