Secretele istoriei

O regasire emotionanta. Un tortionar isi cere iertare de la victima sa

Publicat: 10 apr. 2019

Uneori cruzimea oamenilor atinge cote atat de mari incat devine greu sa-i credem pe cuvant pe cei care au trait aceste episoade. Un exemplu, Experimentul Pitesti, gandit de sovietici, aplicat de comunisti in cea mai crunta inchisoare care a existat vreodata in Romania.

Acolo, unii detinuti erau transformati in tortionari si-si schingiuiau colegii pentru a-i obliga sa uite de Dumnezeu si sa creada doar in partid", a spus Alessandra Stoicescu.

Un om care a suferit o astfel de metamorfoza s-a cait atat de mult pentru faptele sale incat dupa inchisoare i s-a dedicat cu totul lui Dumnezeu si-a devenit calugar. Scopul vietii lui timp de decenii a fost sa-l gaseasca pe cel pe care l-a torturat cel mai mult si sa-i ceara iertare. Lucru care s-a si intamplat.

Procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, a exprimat, marti, "scuze institutionale pentru practicile discutabile de dinainte de 1989, instituite prin lege, dar caracterizate printr-o componenta etica deficitara".

”In calitate de conducator al Ministerului Public doresc sa exprim scuze institutionale pentru practici discutabile inainte de 1989. Personal, doresc sa imi exprim regretul pentru dramele traite de luptatorii anticomunisti, carora le datoram faptul ca astazi traim intr-o tara democratica”, a spus Augustin Lazar.loading...

Adauga un comentariu