Info Turism

O reteta traditionala din regiunea Dobrogea: Placinta dobrogeana cu dovleac

Publicat: 07 feb. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
O reteta traditionala din regiunea Dobrogea Placinta dobrogeana cu dovleac
O reteta traditionala

O reteta traditionala. Regiunea istorica Dobrogea a fost sub stăpânire otomană neîntreruptă aproape cinci secole, mai exact până la Războiul de Independența din 1877. Astfel, influentele culinare turcești și-au spus cuvântul în aceasta zona. Regiunea este cunoscuta pentru numeroasele feluri de plăcinte dobrogene. Mai jos vă arătam o rețetă tradițională de plăcintă dobrogeana cu dovleac.

Rețeta completa este plăcintă din dovleac copt înmiresmat cu vanilie și scorțișoară.

O reteta traditionala. Ingrediente

1 kg de faina;

5 kg de dovleac;

450 g de zahar tos;

100 g de zahat pudra;

300 g de untura;

100 g de unt;

200 ml de ulei;

2 oua;

10 g de scorțișoară;

5 g de vanilie pudra;

40 g de sare.

Mod de Preparare

Din faina cu apa și un ou se face o coca. Dovleacul se razuie și se pune într-o tava la copt. După coacere, se amesteca cu zaharul tos, vanilia și scorțișoară și se lasă să se răcească.

Aluatul rezultat se împarte în 16 parti egale și din fiecare se întinde cate o foaie.

Foile se ung cu unt și untura, apoi se presară cu dovleacul copt condimentat și se împăturesc în patru.

Bucățile de plăcintă se ung cu gălbenuș de ou, se pun într-o tava unsa cu ulei și se baga la cuptor pentru o jumătate de ora.

După coacere se scot din cuptor și se presară cu zahar pudra.

Adauga un comentariu