Secretele istoriei

O romanca declarata martira in credinta de Papa Francisc

Publicat: 28 ian. 2018
3

Papa Francisc a semnat vineri, 26 ianuarie 2018, decretul prin care recunoaste „martiriul Slujitoarei lui Dumnezeu Veronica Antal, laica, apartinand Ordinului Franciscan Secular; nascuta la 7 decembrie 1935 la Nisiporesti (Romania) si ucisa din ura pentru Credinta pe 24 august 1958 la Halaucesti (Romania)”. Astfel, Veronica Antal va fi ridicata in curand la cinstea altarelor si inscrisa in randul fericitilor Bisericii Catolice, scrie ofmconv.ro.

Slujitoarea lui Dumnezeu Veronica Antal a trait in feciorie pana la sfarsitul vietii, cand, pe langa cununa fecioriei, Dumnezeu i-a harazit si cununa martiriului. Viata si martiriul ei reprezinta o marturie autentica de credinta, o credinta vie, dinamica si responsabila.

In ziua de 24 august 1958, intorcandu-se de la Sfanta Liturghie din parohia Halaucesti unde fusese administrat si sacramentului Sfantului Mir este atacata de un tanar pe nume Pavel Mocanu care voia sa-i pateze viata feciorelnica inchinata lui Dumnezeu. Dupa 42 de lovituri de cutit isi da viata si pleaca pentru totdeauna sa-l intalneasca pe Mirele sau divin Isus Cristos, intalnire pe care si-o dorea atat de mult.
Adauga un comentariu