Eveniment-Social

O șansă în plus! A început etapa de preînscriere online la Admiterea 2022 organizată de Universitatea ”Cuza” din Iași

Publicat: 05 apr. 2022
O șansă în plus A început etapa de preînscriere online la Admiterea 2022 organizată de Universitatea Cuza din Iași
Luni, 4 aprilie 2022, a început preînscrierea online pentru Admiterea 2022 la Universitatea ”Cuza” din Iași. Adolescenții care intenționează să susțină concursul de admitere la programele de studii de licență sau masterat organizate de Universitate au posibilitatea completării online a fișei de preînscriere și a dosarului de concurs, cu documentele pe care le dețin în acest moment, pe platforma inscriere.uaic.ro

A început preînscrierea online pentru Admiterea 2022 la Universitatea ”Cuza” din Iași. Cei care intenționează să susțină concursul de admitere la programele de studii de licență sau masterat organizate de ”Cuza” au posibilitatea completării online a fișei de preînscriere și a dosarului de concurs, cu documentele pe care le dețin în acest moment, pe platforma inscriere.uaic.ro

Etapa de preînscriere online la Admiterea 2022 organizată de Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași a demarat luni, 4 aprilie. Tinerii care intenționează să susțină concursul de admitere la programele de studii de licență sau masterat organizate de UAIC au posibilitatea completării online a fișei de preînscriere și a dosarului de concurs, cu documentele pe care le dețin în acest moment, pe platforma inscriere.uaic.ro (http://inscriere.uaic.ro/SitePages/Home.aspx). Astfel, candidații pot formula opțiuni privind programele de studii la care ar dori să fie admiși și pot încărca documente doveditoare privind datele personale, studiile absolvite, rezultatele obținute etc.

Preînscrierea oferă candidaților oportunitatea de a se familiariza din timp cu procesul de admitere și elimină necesitatea deplasării până la sediul UAIC pentru depunerea documentelor.

Etapa de preînscriere online la Admiterea 2022 organizată de Universitatea ”Cuza” din Iași

Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2022 cuprinde 207 programe de studii: 83 pentru studii de licență și 124 pentru studii de master. La majoritatea facultăților admiterea pentru studii de licență se va realiza exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de Bacalaureat. Cinci facultăți iau în calcul la admitere, pe lângă media generală de la examenul de bacalaureat, media anilor de studii, media la diferite discipline studiate în liceu sau nota la diverse probe din cadrul examenului de Bacalaureat. Candidații la domeniul Educație Fizică și Sport vor susține o probă sportivă la alegere, care va avea o pondere de 60 la sută în media finală de admitere.

Admiterea la studii de master se va face, în cazul majorității facultăților, pe baza unei medii în care examenul de licență va conta în proporție de 60 la sută, iar nota la prezentarea CV-ului și/sau a Scrisorii de Intenție sau interviul va avea o pondere de 40 la sută. În cazul Facultății de Drept, media examenului de licență va avea o pondere de 50 la sută, media anilor de studii-25 la sută și tot 25 la sută nota obținută în urma analizei dosarului, pe baza Scrisorii de Intenție şi CV.

Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2022 include 27 de specializări în limbi străine: 6 la studii de licență și 21 la studii de master

Oferta de admitere a UAIC pentru anul 2022 include 27 de specializări în limbi străine: 6 la studii de licență și 21 la studii de master. Candidații români de pretutindeni din Republica Moldova pot studia și în cadrul Extensiunilor UAIC din Bălți și Chișinău, unde au la dispoziție șase programe la studii de licență și patru programe la studii de master. De asemenea, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează în anul 2022 concurs de admitere și la filialele din Focșani și Botoșani. Laureații olimpiadelor școlare și ai concursurilor naționale și internaționale au dreptul să fie admiși, pe locuri finanțate de la buget, fără susținerea concursului de admitere.

Detalii sunt disponibile aici.

Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) pune la dispoziția elevilor de liceu, gratuit, o serie de cursuri deschise la toate cele 15 facultăți, care pot fi urmărite în direct, online, în perioada 31 martie–15 aprilie 2022. Programul complet al cursurilor deschise pentru elevi poate fi accesat aici.

Înscrierile pentru sesiunea din iulie a Admiterii 2022 la UAIC vor avea loc în perioada 11-16 iulie.

Oferta completă de studii pentru anul universitar 2022-2023, precum și condițiile de admitere sunt publicate pe site-ul admitere.uaic.ro (https://admitere.uaic.ro/). Etapa de preînscriere online la Admiterea 2022 organizată de Universitatea ”Cuza” din Iași este o șansă în plus pentru absolvenții de liceu.
Adauga un comentariu