Actualitate

O sansa uriasa! Tratament gratuit pentru vindecarea a zece persoane din Iasi!

Publicat: 02 iul. 2015
1

Zece pacienti, de la Spitalul de Boli Infectioase Sf. Parascheva” din Iasi, care sunt diagnosticati cu hepatita C, beneficiaza de o sansa unica pentru tratare. Bolnavii, in varsta de pana la 60 de ani, domiciliati in judetul Iasi, au inceput deja tratamentul cu Simeprevir, o substanta activa aprobata inca din 2014. Simeprevirul are o proportie de 98% de reusita a vindecarii de hepatita C. Acest tratament gratuit pentru pacienti a fost posibil in urma donarii companiei farmaceutice Janssen a sumei de 1,1 milioane de lei. Compania a acordat medicamentele in conditiile in care medicii de la spitalul mai sus mentionat au gasit pacienti cu hepatita C la care alte tratamente nu isi faceau efectul sau persoane care au suferit o recadere in primele sase luni in care au terminat tratamentul cu interferon sau ribavirina.

„Zece pacienti au inceput deja tratamentul cu Simeprevir. Speram ca si alti pacienti sa poata beneficia de acest tratament, avem promisiuni ca in toamna ar putea exista din nou un acord pentru alti zece pacienti, nu se stie sigur”, a declarat dr. Mihnea Hurmuzache, medic infectionist si seful sectiei I a Spitalului de Boli Infectioase. Tratamentul cu Simeprevir va fi acordat pacientilor pe o perioada de trei luni, o singura cutie cu medicamentatie ajungand unui pacient pana la patru saptamani. In baza acordului semnat cu compania farmaceutica, fiecare pacient va primi gratuit medicamente in valoare de 24.000 de euro, echivalentul a 8.000 de euro fiecare cutie cu 28 de comprimate. Principalul criteriu de alegere a pacientilor care pot beneficia de tratament cu Simeprevir a fost faptul ca alte tratamente administrate pentru vindecarea hepatitei C nu au avut efect.

Hepatita C reprezinta infectia ficatului cu virusul hepatitic C si la multe persoane ataca ficatul fara a da semne sau simptome specifice hepatitei acute. Riscurile mari de infectare sunt in cazul in care mai multe persoane folosesc aceleasi ace pentru injectarea intravenoasa a drogurilor, daca o persoana a fost supusa unei hemodialize pentru o boala renala avansata sau daca un copil se naste dintr-o mama infectata cu virusul hepatitei C.

Adauga un comentariu