Local

O schimbare majora din telecomunicatii infierbanta iesenii

Publicat: 11 sept. 2014
1

@ Un mare brand german sterge numele uneia dintre cele mai vechi companii romanesti @ Clientii se asteapta la scaderi de preturi odata cu venirea nemtilor

Incepand din aceasta toamna dispare de pe piata serviciilor de telecomunicatii din Romania cel mai vechi brand, Romtelecom. Fosta firma de stat, cumparata de investitori greci, compania romaneasca a ajuns acum parte a grupului german Telekom. Noii proprietari au cumparat si Cosmote si astfel vor deveni un singur concern, care va domina piata telecomunicatiilor, avand peste 10 milioane de abonati si depasind astfel concurenta. Parerile iesenilor legate de aceasta tranzactie sunt impartite. In timp ce unii vad jocuri politice la nivel inalt sau se folosesc de vechea sintagma „ne vindem tara”, altii se arata incantati ca va aparea un jucator german pe piata dominata pana acum de francezi sau de greci. Cu totii insa asteapta un singur lucru de la noii proprietari ai Romtelecom, servicii mai bune la preturi mai mici.

Daca nu scad preturile, nu am rezolvat nimic. Degeaba au cumparat nemtii firma ca nu ne incalzeste. Acum platim foarte multi bani la telefon si la televizor si nici nu avem conditii mai bune ca cei abonati la alte firme”, declara Pavel I., un client Romtelecom din Iasi. Alti clienti sunt extrem de dezamagiti ca va disparea numele Romtelecom si au senzatia ca se vinde strainilor ceea ce e romanesc, chiar daca si inaintea tranzactiei Romtelecom nu mai era o societate cu capital romanesc.

„De ce sa cumpere nemtii si nu romanii? Noi suntem mai prosti? Va spun eu, telefoanele nu trebuie vandute la nimeni„, declara suparat Mihai G., si el client al Romtelecom. Alti ieseni vad in aceasta tranzactie o afacere politica din partea Germaniei, in contextul crizei economice din Grecia. „E o chestie legata de Grecia aici. Germania i-a fortat pe greci sa le vanda aceste firme pentru ca sa le scada datoriile”, sustine un pensionar iesean.

Comentarii
Adauga un comentariu