Economic Local

O singură firmă vrea să furnizeze autoturisme către Salubris SA! Contractul are o valoare de peste 50.000 de euro

Publicat: 18 sept. 2020
Salubris SA achiziționează 3 autoturisme și o autoutilitară, singura ofertă depusă aparținând unei societăți controlate de omul de afaceri Bogdan Pițigoi
Salubris SA cumpără autoturisme pentru înnoirea parcului auto, singura ofertă venind de la societatea Casa Auto Valea Lupului SRL

Firma omului de afaceri Bogdan Pițigoi vrea să furnizeze societății Salubris SA mai multe autoturisme și o autoutilitară. Achiziția este necesară pentru înnoirea parcului auto de la Secția Ateliere și Transporturi Auto. Comisia de evaluare va stabili dacă oferta respectă condițiile impuse prin caietul de sarcini

Salubris SA vrea să cumpere autoturisme pentru parcul auto. La procedura lansată recent, s-a prezentat o singură societate: Casa Auto Valea Lupului SRL, din Iași, controlată de omul de afaceri Bogdan Pițigoi. Necesarul este de 3 autoturisme și o autoutilitară. Investiția are o valoare estimată de 253.500 de lei, fără TVA, adică 52.000 de euro. Firma participantă a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 32,4 milioane de lei, profit de 1,4 milioane de lei, datorii de 9 milioane de lei, cu un număr de 84 de angajați. Oferta societății a intrat în etapa de evaluare financiară. Achiziția este realizată pentru angajații de la Secția Ateliere și Transporturi Auto.

„Salubris SA, societate având ca obiect de activitate servicii de salubrizare, achiziționează aceste autoturisme și autoutilitara pentru reînnoirea parcului auto, valorificarea voucherelor acordate prin programul RABLA și îmbunătățirea condițiilor de lucru pentru personalul desemnat cu monitorizarea îndeplinirii serviciilor de curățenie stradală pe raza municipiului Iași. Salubris deține un număr de 4 vouchere prin programul Rabla 2020 pe care le va pune la dispoziția furnizorului de autoturisme/autoutilitară în vederea demarării procedurilor specifice de către acesta pentru a beneficia de prima de casare de 6.500 lei, conform legislației în vigoare”, se arată în caietul de sarcini.

Autoturismele trebuie să respecte normele de poluare specificate în legislația europeană

Autoutilitara trebuie să aibă motor Diesel Euro 6, masă maximă proprie de 1.500 de kilograme, rezervor de minimum 60 de litri. Specificațiile tehnice ale autoturismelor arată că trebuie respectate următoarele condiții: 90CP, Euro 6, benzină, 3 cilindri, 12 supape, 898 cm cubi, viteză maximă de 175 km/h.

„Mașinile vor fi noi, fabricate cu cel mult 3 luni anterior datei livrării. Mașinile vor fi însoțite la livrare cu certificatul de origine CE și de certificatul CE și de certificatul de conformitate cu toate standardele CE de siguranță la operare și rulare după cele mai noi reglementări europene de siguranță. Mașinile vor fi prevăzute cu toate elementele impuse de normele referitoare la sistemul de iluminat”, se mai arată în documentație.

Salubris SA a încheiat contractul pentru furnizarea de anvelope

Salubris SA a finalizat altă licitație pentru achiziția mai multor loturi de anvelope. După evaluarea tehnico-financiară, comisia de licitații a ales oferta de 80.000 de euro, fără TVA, aparținând societății Railex SRL, din Suceava, deținută de asociatul majoritar Ilie Lahman. Pentru anul trecut, firma a declarat o cifră de afaceri 25,2 milioane de lei, profit de 1,6 milioane de lei, datorii de 9,1 milioane de lei, cu un număr de 57 de angajați. La procedură a mai participat Adetrans SRL, din Maramureș, dar oferta depusă a fost refuzată. Anvelopele vor fi folosite pentru funcționarea parcului auto din administrare. Anvelopele vor fi folosite pentru întreținerea mai multor utilaje. Primul lot este compus din 322 de anvelope, în timp ce al doilea conține 14 produse specifice întreținerii unui parc auto.

Adauga un comentariu