Actualitate

O societate a municipalitatii cheltuie bani pentru recrutarea unor trantori

Publicat: 22 apr. 2015
1

@ Sefii Salubris si-au externalizat serviciile de recrutare de personal @ Conducerea firmei de salubritate va fi desemnata de specialisti privati, desi exista personal specializat la primarie

Firma de salubritate a municipalitatii si-a angajat un consultant privat ca sa isi faca angajarile. Desi in plenul Consiliului Local s-a decis ca anunturile de angajare sa fie facute respectandu-se o transparenta a acestor demersuri, prin publicarea informatiilor inclusiv pe site-ul municipalitatii, cei de la Salubris au lansat concursul fara a publica anuntul decat pe site-ul propriu.

„Este treaba celor de la Salubris cum isi anunta concursurile”, a declarat Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii. Potrivit anuntului de recrutare, cei de la Salubris vor sa contracteze serviciile a sapte administratori, care ar urma sa ocupe posturile din Consiliul de Administratie (CA). Reprezentantii CA au atributii relativ restranse in cadrul societatii, avand in vedere ca deciziile cele mai importante se iau practic in cadrul Consiliului Local, actionarul societatii, remunerarea acestora facandu-se din tarifele incasate de la ieseni. Demararea procedurii de recrutare, evaluare si selectie de candidati pentru sapte pozitii de membri ai Consiliului de Administratie a fost delegata de Salubris celor de la Antal International Network, reprezentati de expertii specializati in recrutarea de personal de la Brainer Consoulting SRL. Practic. Ocuparea posturilor din CA este scoasa la concurs in conditiile expirarii mandatelor actualilor membri, avandu-se in vedere si retragerea, de acum cateva luni, a liberalilor din CA-urile unde primaria are reprezentanti. Membrii actuali din CA al Salubris sunt directorul Ioan Apostol, Ion Ciobanu, Rodica Buliga si Claudiu Sauciuc.

Sefii Salubris nu sunt de gasit

Potrivit liberalului Marius Danga, sefii primariei garantau intr-o sedinta de plen de la inceputul anului faptul ca s-a emis o dispozitie prin care se obliga toate intreprinderile publice sa posteze pe site-ul primariei anunturile prin care recruteaza administratori. „S-a mers pe aceasta achizitie de servicii de la un tert, dar nu stiu de ce dau acesti bani, in conditiile in care nu doar ca s-a cerut anuntarea acestor concursuri, dar exista si o comisie de recrutare care putea face asta foarte bine”, a declarat Marius Danga. Directorul Salubris, Ioan Apostol, nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei pentru a oferi mai multe detalii despre organizarea concursului.

Adauga un comentariu