Sport

O specie nouă de insectă a fost numită după Simona Halep. Cum a reacționat sportiva

Publicat: 21 sept. 2021
Simona Halep

O specie nouă de insectă, descoperită în judeţul Constanţa, a fost numită oficial după jucătoarea de tenis Simona Halep.

Universitatea de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, ai cărei cercetători au făcut descoperirea, au anunțat că insecta se va numi ”Phlebotomus simonahalepae”.

„Noua specie a fost denumită Phlebotomus simonahalepae, în onoarea jucătoarei de tenis Simona Halep, care este născută la Constanţa”, potrivit unui comunicat al USAMV.

„Ideea denumirii speciei în onoarea Simonei Halep ne-a venit în timpul unei conferinţe chiar despre flebotomi, conferinţă care s-a desfăşurat în Galapagos. Discutam cu Cristina Pop, autoarea studiului, şi i-am sugerat această denumire, mai ales că localitatea-tip unde s-a derulat studiul se află foarte aproape de locul de naştere al jucătoarei noastre de tenis. Cristina a fost imediat de acord şi ne-am bucurat mult ulterior să primim şi acordul Simonei Halep, prin managerul ei pe probleme juridice, care ne-a comunicat că este onorată de iniţiativa noastră”, a spus coordonatorul studiului, prof. dr. Andrei Mihalca, de la Disciplina de Parazitologie şi Boli parazitare.

Adauga un comentariu