Arheologie

O statie de metrou va deveni muzeu. Descoperirea incredibila facuta de arheologi

Publicat: 10 apr. 2017

O calatorie in timp – de asta vor avea parte de anul viitor cei care vor merge cu metroul in capitala Italiei.

Si asta pentru ca muncitorii au gasit, in timpul lucrarilor de constructie a magistralei, zeci de artefacte valoroase care vor putea fi admirate de curiosi. A treia linie de metrou din Roma, aflata in constructie, a scos la lumina comori ale trecutului. Pentru experti nu a fost o surpriza, pentru ca se asteaptau ca in timpul lucrarilor sa gaseasca obiecte vechi. Acestea vor fi lasate in continuare la cativa metri sub pamant, in statia de metrou, pentru a putea fi admirate de calatori.

Vezi si Descoperire epocala facuta de arheologi spune o poveste uimitoare

Muzeul” neobisnuit se afla in apropiere de basilica San Giovanni, un important punct turistic al orasului. Curiosii vor putea analiza monede, bucati de marmura si nenumarate vase de lut. Specialistii au gasit inclusiv samburi de piersica sau melci. „Aici a fost o companie agricola care cultiva aceste produse pentru a fi transportate proaspete in Roma. Au fost piersici, cu siguranta, care au ajuns in Roma din Persia. Erau niste fructe extrem de scumpe”, spune un arheolog.

Vezi si Descoperire istorica sub o strada din Moscova. Dateaza din timpul lui Ivan cel Groaznic! – VIDEO

Iar acesta ar putea fi doar inceputul, pentru ca, spun arheologii, capitala Italiei ascunde multe obiecte ce asteapta sa fie descoperite. „Relatia dintre arheologie si infrastructura reprezinta adeseori o oportunitate unica. Este o sansa sa descoperi trecutul, dar, in acelasi timp, un progres si un avantaj al transportului pentru cetateni.”

Specialistii se tem insa ca artefactele ar putea fi vandalizate. Deocamdata, securitatea este la cel mai inalt grad in statia ce va fi data in folosinta in 2018.loading...

Adauga un comentariu