WoW!

O străbunică din Dolj își crește 3 nepoți, abandonați și de părinți, și de bunici

Publicat: 19 nov. 2020
strabunica Eugenia din Dolj care isi creste cei 3 nepoti abandonati
Străbunica are 80 de ani, dar și-a luat răspunderea creșterii celor 3 copilași

Bunica Eugenia, în vârstă de 80 de ani, este şi mamă, şi tată pentru 3 copii mici. Povestea tristă a familiei a fost postată pe Facebook şi, astfel, numeroşi oameni cu suflet mare au luat legătura cu ea.

Bătrână este, de fapt, străbunica celor trei copilaşi. Ilinca (5 ani), Natalia (6 ani) şi Andrei (10 ani) au fost abandonaţi şi de părinţi, şi de bunici. Pentru a nu ajunge în grija statului, deşi nu are condiţii foarte bune, străbunica Eugenia şi-a luat răspunderea creşterii şi îngrijirii lor.

Povestea lor de viaţă o găsiţi şi pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne. O redăm şi noi aici.

“Trei copii, Ilinca, de 5 ani, Natalia, de 6 ani și voinicul Andrei, de 10 ani, au fost abandonați de părinții lor, iar pentru bunici… se pare că ar fi fost o povară prea mare. Soluția era ca micuții să fie luați în plasament, însă străbunica lor, Eugenia, în ciuda lipsurilor materiale, s-a opus și s-a încăpățânat să-i crească ea.

– Mamaie, dar ai 80 de ani! Ești sigură că poți?, a fost întrebată de cei de la protecția copilului.

– Sunt foarte sigură! Unde dorm eu vor dormi și ei, ce-oi mânca eu, or mânca și ei. Ne-o ajuta Dumnezeu!

De această familie aflată în nevoie au aflat și jandarmii de la Gruparea Mobilă Craiova, care n-au rămas insensibili la nevoile acesteia, hotărând, astfel, să le facă o vizită pentru a le dărui alimente și îmbrăcăminte.

Condiții improprii de locuit pentru 4 persoane

Când au ajuns în casă, au simțit că este destul de frig.

– Cum de stați așa, mamaie? De ce nu faceți focul?

– Aș face, mamă, dar nu avem la ce.

– Păi și la iarnă cu ce o să vă încălziți?

– O să văd eu ce fac cu copiii, deși nu vreau să mi-i ia de aici. Mă zbat să aibă tot ce le trebuie, că sunt sufletul meu, ei mă țin în viață!

La scurt timp de la prima vizită, colegii noștri s-au întors acasă la străbunica Eugenia cu o sobă.

Era cel mai firesc lucru pe care puteau să-l facă în prag de iarnă.

– O instalăm în dormitor, mamaie, și fii fără grijă, o să-ți aducem noi lemne ca să aveți căldură în casă.

– Vă mulțumesc, mamă! Nici nu știți ce înseamnă pentru noi ce ați făcut, le-a spus femeia, cu lacrimi în ochi.

Mamaia Eugenia are 80 de ani și, în ciuda greutăților vieții și a vârstei înaintate, ea muncește în fiecare zi pentru a le oferi celor trei copii un minim necesar traiului și, mai ales, o educație frumoasă.

Mulțumim, mamaie Eugenia, pentru lecția de viață pe care ne-ai oferit-o tuturor și pentru speranța pe care ne-o sădești în suflete.

Mulțumim jandarmilor craioveni pentru gestul de omenie pe care l-au făcut, dar și pentru ajutorul pe care i-l vor acorda de acum înainte!”

Până acum, numeroase persoane, atât din ţară, cât şi din străinătate, s-au oferit să le trimită ajutor, constând în bani, alimente şi îmbrăcăminte. Cu ajutorul lor, această străbunică din Dolj și cei 3 nepoți vor trece cu bine de iarna ce se apropie.

 

Comentarii
Adauga un comentariu