Economic Local

O stradă din orașul Hârlău va fi asfaltată. Valoarea contractului este de 200.000 de euro

Publicat: 16 iul. 2021
Sediul Primăriei Hârlău
Primăria Hârlău asfaltează o stradă și amenajează o parcare

Două tronsoane de drum vor fi reabilitate de Primăria Hârlău, județul Iași. Proiectul presupune și amenajarea parcărilor din zona blocurilor ANL. Procedura este programată pentru începutul lunii august 2021. Prețul cel mai mic este un criteriu de departajare

Primăria orașului Hârlău, județul Iași, anunță investiții în infrastructura din localitate. Pe 2 august 2021 este programată licitația pentru modernizarea străzii Vasile Gheorghiu, pe lungimea a două tronsoane. Valoarea estimată a contractului este de 1.033.964 de lei, fără TVA, adică aproape 200.000 de euro. Totodată, va fi amenajată parcarea din fața blocurilor ANL, pe o suprafață de 600 de metri pătrați.

„Suprafața totală a părții carosabile existente a tronsoanelor analizate este de aproximativ 4.350 de metri pătrați. Suprafața de rulare a străzilor analizate este constituită din balast. Tronsoanele de stradă analizate nu prezintă pante transversale și longitudinale corespunzătoare. În prezent, străzile nu au dispozitive de scurgere și evacuare a apei pluviale corespunzătoare, aceasta stagnând pe partea carosabilă. Străzile nu sunt prevăzute cu semnalizare rutieră corespunzătoare”, se arată în caietul de sarcini.

Comisia de evaluare va alege oferta constructorilor cu prețul cel mai mic. În orașul Hârlău, a anunțat investiții și compania de apă-canal.

Investiția va fi realizată pe o porțiune de aproximativ jumătate de kilometru

Conform caietului de sarcini, tronsoanele supuse modernizării au o lungime de 654 de metri.

„Starea de degradare a fost evaluată prin examinarea vizuală a străzilor și parcărilor. Astfel, în urma vizitei în teren, au fost identificate următoarele: sistemul rutier existent, împietruirea se află în stare continuă de degradare, dar nu se observă cedări de sistem; împietruirea existentă prezintă degradări locale, cum ar fi gropi cu adâncimea medie de 5-10 cm, denivelări în profilul transversal, deprofilări, făgașe; în profil transversal, străzile prezintă iregularități și deformări, pantele transversale nu sunt asigurate, ceea ce face ca scurgerea apelor să nu se facă în mod corespunzător, ducând astfel la degradări ale suprafețelor de rulare; tronsoanele de stradă analizate nu sunt modernizate, nu sunt echipate cu dispozitive corespunzătoare pentru colectarea și dirijarea apelor pluviale”, se mai arată în documentația procedurii.

Primăria Holboca a alocat fonduri pentru pietruirea drumurilor din localitate

Pe de altă parte, Primăria comunei Holboca, județul Iași, anunță investiții în localitate. Recent, a fost demarată o licitație pentru întreținerea drumurilor comunale pietruite. Valoarea estimată a contractului este de 649.000 de lei, fără TVA. Contractul este valabil pe o perioadă de 12 luni. Este inclusă furnizarea materialelor, dar și manopera. Finanțarea este asigurată de la bugetul local al comunei. În total, va fi achiziționată o cantitate de 6.490 de tone de ciur concasat de 0-63 mm. De precizat este faptul că Holboca va fi legată de municipiul Iași prin intermediul unui proiect de modernizare a liniilor de tramvai.

Comentarii
  • Ăsta da, mare eveniment!! Era musai să fie publicat, să stie urbea! E ca și cum eu aș informa presa că astazi am aspirat prin casă, sau am dat cu ”măturat”, după caz!!

Adauga un comentariu