Actualitate

O suma de 10 milioane de euro pare a fi fost cheltuita de pomana. Drumul Iasi – Vaslui a crapat din nou

Publicat: 04 nov. 2015

@ Pe mai multi kilometri, drumul judetean Iasi – Vaslui a cedat din nou @ Refacut cu zece milioane de euro si aflat inca in garantie, drumul a cedat pentru a treia oara in ultimele luni @ Constructorul este obligat sa refaca asfaltul pe cheltuiala proprie

Situatie de-a dreptul incredibila la nivelul judetului. Dat in folosinta in urma cu un an de zile, drumul judetean 248 Iasi – Vaslui s-a crapat din nou. Constructorul, Transmir SRL Murgeni, a lucrat in bataie de joc, iar artera s-a crapat recent pe portiuni considerabile, spre disperarea soferilor care circula zilnic pe acest drum. Drumul judetean 248 Iasi Vaslui a fost reabilitat de Transmir SRL pentru circa zece milioane de euro pe o portiune de 38 kilometri. Si chiar daca a incasat acesti bani, lucrurile nu sunt nici pe departe bune.

Citeste si: Cea mai nesimtita afacere din Iasi! Zece milioane de euro s-au topit sub ochii nostri – FOTO, VIDEO

Ba dimpotriva, au aparut din nou cratere pe sosea. Asta la numai cateva luni dupa ce angajatii firmei au refacut lucrarea, tot dupa ce s-a constatat ca asfaltul a cedat. In plus, rigolele de pe marginea drumului au cedat, iar podetele au crapat. Drumul leaga cele doua judete pe traseul Iasi – Ciurea – Mogosesti – Grajduri –  Scânteia – Rebricea – Vulturesti (judetul Vaslui), insa pe o buna bucata de drum, artera da semne ca cedeaza. In zona satului Bordea din comuna Grajduri, drumul s-a crapat la propriu, au aparut pe anumite portiuni gropi in asfalt, iar soseaua s-a lasat. Angajatii firmei au iesit in aceste zile pe teren, pentru a remedia problema si pentru a ascunde deficientele constatate de catre oamenii din zona si de soferii care circula zilnic pe acest drum.

Nu este pentru prima data cand aceasta lucrare cedeaza. La ani de zile dupa ce s-a lansat licitatia, proiectul a fost atribuit societatii din Vaslui. Insa, aceasta si-a batut efectiv joc de proiect. Surse din Consiliul Judetean au aratat ca sefii institutiei stiau de problema si au impus conducerii firmei sa repare cat mai repede soseaua. In luna iulie a anului 2011, Consiliul Judetean a trebuit sa organizeze o noua procedura de achizitie, dupa ce a realizat contractul cu Jaop Sociedad de Empreitadas SA Portugalia, care lucra in asociere cu Moldotrans Auto SA Iasi. Contractul a fost reziliat, deoarece lucrarile inaintau cu mare greutate. Valoarea contractului incheiat ulterior cu firma Transmir a fost de circa 10 milioane euro. Proiectul a fost finantat cu fonduri europene, prin programele regionale de dezvoltare a infrastructurii. Chiar si in aceste conditii, s-a lucrat intr-o totala bataie de joc.

Comentarii
  • Bine,drumul se crapa se va repara.Dar trageti odata linia alba pe mijloc ca vine iarna,cu ceata,zapada.Linia aia face diferenta dintre viata si moarte uneori.

Adauga un comentariu