Economic

O suma fabuloasa de bani s-a alocat de la bugetul local pentru consolidarea unui mal

Publicat: 01 apr. 2014

Discutii aprinse intre consilierii locali cu privire la un proiect de hotarare ce face referire la alocarea unei sume de bani pentru consolidatea malului din partea de vest al lacului Pestisorul. Conducerea primariei a precizat faptul ca s-a dispus alocarea de la buget a unei sume de circa 800.000 lei plus TVA pentru consolidarea unei suprafete de 200 mp de mal. Proiectantii au motivat suma cum ca aceasta consolidare incepe de la temelie si nu de la suprafata terenului, implicand astfel cheltuieli mai mari. Mai mult decat atat trebuie realizata si o talpa de sprijin al malului.
„La un calcul mic, in care am folosit cantitati cu mult peste cele necesare la un metru patrat din lucrare, am ajuns la o suma totala de cel mult 5 miliarde de lei vechi. Dar pana la 9 cat este specificat in acte ce se mai face? Acesti bani mai degraba se foloseau pentru asfaltarea unor strazi sau la o canalizare a unei zone”, a declarat consilierul local PDL, Ioan Ionita.
„Tot ce gasiti in acest proiect, sumele si cantitatile de materiale, sunt date de proiectanti. Nu noi, Primaria, am facut aceste valori. Si in afara de acest lucru, lucrarea este scoasa la licitatie. Se poate ajunge la o suma cu mult mai mica decat cea specificata in proiect. Si eu as vrea sa folosesc acei bani in asfaltare sau alte proiecte urgente. Dar in apropierea acelui lac se desfasoara un proiect, PIDU, de modernizare a lui. Nu putem executa lucrari in zona daca nu rezolvam problema malului. Mergeti sa vedeti cum arata acel gard de sprijin. Totul este serpuit si este absolut necesar consolidarea lui de la fundatie ca altfel se darama. Dupa ce terminam cu lucrarile de consolidare urmeaza a fi montata o bara de sprijin pentru cetateni. Repet, urmeaza sa se faca licitatie, deci asta nu inseamna ca suma din proiect va fi cheltuita toata”, a precizat primarul Dumitru Pantazi. In cele din urma proiectul a fost votat. loading...

Adauga un comentariu