Eveniment-Social

O sursa comoda pentru buget: taxa pe neatentie

Publicat: 15 sept. 1999

Ultimele controale efectuate de comisarii Garzii Financiare s-au soldat cu aplicarea unor amenzi consistente pentru nerespectarea normelor impuse de O.G. 15/1996. Astfel, pentru depasirea plafonului de casa (se pare, cea mai frecventa incalcare) cu sume modice, amenzile aplicate au fost importante, fapt ce ar trebui sa indemne agentii economici la mai multa atentie. Un caz mai special este cel al firmei S.C. Gama Farm S.R.L. care a depasit in repetate rinduri plafonul de casa maxim admis de lege (20 de milioane de lei), procedind la modificarea diferentelor in numerar intre soldul zilei precedente si suma maxima precizata de prevederile O.G. 15/1996, amenda aplicata in urma controlului Garzii Financiare fiind de 10 milioane de lei.
Platile in numerar se numara de asemenea printre operatiunile care dau ocazia unor abateri: firma S.C. NGM Leonard S.R.L. a depasit cu peste 2 milioane de lei maximul de 30 de milioane de lei admis de lege pentru acest gen de plati, amenda aplicata fiind tot de 10 milioane de lei. In cazul firmei S.C. Magd Art S.R.L., a existat chiar o tentativa de eludare a prevederilor legale, plata in numerar facuta cu chitanta IS-ALA nr. 9543924 din data de 6 aprilie fiind inregistrata in registrul de casa astfel: 25 de milioane de lei pe data de 7 aprilie fara a se specifica numarul chitantei, iar 800.000 de lei pe data de 11 mai cu inregistrarea numarului chitantei. Amenda a fost de 10 milioane de lei.
Mai usor de suportat sint amenzile pentru alte incalcari ale disciplinei economico-financiare, pentru neintocmirea balantei de verificare pe luna iulie 1999 (conform prevederilor Legii 82/1991) S.C. Fanflor S.R.L. (comuna Cotnari) a fost sanctionata cu 3 milioane de lei.
Alec DANILAloading...

Adauga un comentariu