News Flash:

O suta de locuri pentru medicina si farmacia de la Cuza

5 Ianuarie 2008
3525 Vizualizari | 3 Comentarii
Dumitru Oprea
• Noile facultati de medicina si de farmacie pe care le va avea Universitatea Cuza vor avea cate 50 de locuri • Acestea vor fi repartizate in cea mai mare parte de la facultatile de fizica sau chimie, care au dus lipsa de studenti anul acesta, o mare parte din locurile de la fara taxa fiind repartizate catre alte facultati din cauza faptului ca au ramas neocupate

"Vrem sa mergem pe formula modulara si sa aducem profesori din Occident care sa le predea studentilor pe o perioada de sapte-opt zile si, eventual, sa tina cursurile pentru doi ani de studii", a declarat Dumitru Oprea, rectorul Universitatii Cuza.Conducerea Universitatii Alexandru Ioan Cuza a stabilit ca noile facultati de medicina si de farmacie pe care aceasta le va ingloba sa aiba alocate cate 50 de locuri. Acestea vor fi repartizate in cea mai mare parte de la facultatile de fizica sau chimie, care au dus lipsa de studenti anul acesta, o mare parte din locurile de la fara taxa fiind repartizate catre alte facultati din cauza faptului ca au ramas neocupate. Un alt motiv este acela ca o parte din profesorii care vor preda in cadrul noilor facultati de medicina si de farmacie provin de la fizica sau chimie. Aceste doua noi facultati, cat si una de arhitectura fac parte din proiectul conducerii Universitatii Cuza de a crea o megauniversitate care sa poata concura cu marile unitati de invatamant superior din lume.

"Vom solicita pentru medicina 50 de locuri si pentru farmacie tot 50 de locuri. Nu ne facem probleme ca nu avem de unde sa luam aceste locuri, intrucat din locurile pe care le au fizica si chimia se pot lua fara probleme, mai ales ca marea majoritate a cadrelor didactice provin de acolo. Dosarele pentru cele doua facultati sunt gata si avem si semnale de la mai multe spitale din Iasi ca dupa anul trei de studii sa realizam parteneriate. Vrem sa mergem pe formula modulara si sa aducem profesori din Occident care sa le predea studentilor pe o perioada de sapte-opt zile si, eventual, sa tina cursurile pentru doi ani de studii. In acest fel, efortul ar fi unul mai redus si s-ar face doar o data la doi ani", a declarat Dumitru Oprea, rectorul Universitatii Cuza. Conducerea universitatii a stabilit deja o serie de parteneriate cu importante institutii de invatamant superior din Occident din grupul Coimbra si din reteaua Utrecht. Acestea si-au manifestat intentia si deschiderea totala de a colabora la acest proiect al Universitatii Cuza. "Noi vrem ca studentii sa fie formati la un nivel corespunzator secolului XXI. Avem foarte multe semnale pozitive de la partenerii nostri de afara de a veni in programul nostru de medicina si farmacie", a precizat rectorul Oprea.

In alta ordine de idei, conducerea Universitatii Cuza a primit o adresa din partea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului (MECT) pentru stabilirea cifrei de scolarizare in anul universitar 2008-2009. In adresa ministerului se arata faptul ca nu sunt prevazute cresteri ale cifrei de scolarizare pentru studiul de licenta. "In anul universitar 2007-2008, Universitatea Cuza a avut alocate 2976 de locuri. Noi vom cere Ministerului Educatiei 3355 de locuri pentru anul urmator, locuri pe care le-am avut anterior Hotararii de Guvern care prevedea scaderea cifrei de scolarizare. Din aceasta crestere vom putea aloca si o parte din locuri pentru medicina si pentru farmacie", a adaugat Oprea.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

dumitru oprea megauniversitate coimbra utrecht mect
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Sandokan  | #26844
La urma urmelor, ce oprea Oprea asta ?!
mytzza  | #26845
ho, ho ho
DR.MIRON IOAN  | #26846
Subsemnatul DR.MIRON IOAN,medic primar de familie,doctor in medicina, autor al unui principiu in kinetoterapie si medicina absolut original pe plan mondial, autor a 3 carti si a 3 cursuri universitare, membru al Institutului Europen de Cercetari Stiintifice de la Mannheim,Germania care mi-a acordat DIPLOMA de MERIT, membru al Academiei Americano-Romane, premiat de Academia Romana-Filiala Timisoara, felicit conducerea Universitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi pentru iniativa luadabila de a infiinta Facultatea de Medicina si Farmacie ca o alternativa la cea existenta.
Personal imi exprim dorinta de a colabora cu noua Facultate de Medicina.

Cu consideratie, DR.MIRON IOAN
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.3205 (s) | 24 queries | Mysql time :0.201734 (s)