Titlurile zilei

O tânără din Iași a avut o nuntă cum nu a mai existat până acum. Toți invitații au fost fascinați de stilul abordat și au început să comande și ei produsele folosite la decorarea spațiului

Publicat: 12 aug. 2021
Miriam Roman și soțul său, la nunta lor, unde decorațiunile au fost realizate din macrame; imagini cu decorațiunile
Miriam Roman este o tânără din Iași care a descoperit pasiunea pentru macrame în urmă cu un an. Inclusiv nunta sa a fost în stilul bohemian chic, atât decorațiunile, mărturiile, cât și rochia fiind din macrame

Miriam Roman, o tânără studentă din Iași, a descoperit pasiunea pentru macrame în urmă cu un an, iar de atunci face decorațiuni de tot felul. Cererea pentru astfel de produse este mare, astfel că tânăra vrea să investească într-un site și în producția de produse în serie. Nunta sa a fost în stil bohemian chic, rochia, decorul și mărturiile, fiind din macrame

Miriam Roman, în vârstă de 24 de ani, studentă din Iași la specializarea „Nutriție și Dietetică”, a început să facă decorațiuni din macrame în anul 2020. Tânăra povestește că a cheltuit 2.000 de lei pentru materialele necesare și imediat ce a postat pe Facebook imagini cu produsele, comenzile au început să vină din toată țara.

„Anul trecut, pentru că eram mai mult acasă, cursurile fiind online, și din cauza situației cu pandemia, am început să urmăresc Pinterest, un site cu decorațiuni, eu și soțul fiind pasionați de asta și urmărind cam tot ce este în trend, și am văzut că au apărut și decorațiunile din macrame. Mi s-a părut foarte interesant, de aceea am zis să încerc, să îmi mai ocup timpul cu ceva. Am cumpărat material de la un furnizor din țară, fiind vorba de bumbac 100 la sută, și m-am apucat de făcut decoruri pentru perete. Am început cu câteva piese, am postat pe facebook și au început clienții să comande produsele. Eu reușesc să mă relaxez cu ajutorul acestei activități, pasiunea pentru macrame, și apoi mă pot concentra asupra cursurilor de la master”, susține Miriam Roman, producător de decorațiuni macrame, din Iași.

O pasiune mai puțin obișnuită au și o tânără IT-istă și prietena sa, care fac săpunuri din uleiul folosit de gospodine, în bucătărie, și mătasea de la viermi.

Miriam Roman, producător din Iași: „Aceste produse se făceau mai ales în urmă cu 20-30 de ani”

Tânăra din Iași povestește că și nunta sa a fost în stilul bohemian chic.

„Am vrut ca nunta să fie astfel, de aceea am avut decorul din macrame, rochia și mărturiile, tot din macrame. Practic, de aici a început totul în ceea ce privește interesul clienților pentru aceste decorațiuni pentru nunți. Am primit tot mai multe cereri pentru decorul pentru nunți, dar și pentru diverse obiecte din locuințe. Eu fac decorațiunea, acea perdea care se vede și în fotografii, pe o ramă înaltă. E a soțului meu, el ocupându-se de recondiționarea mobilei vechi. Durează câteva săptămâni să fac o astfel de decorațiune pentru că totul se face manual și necesită timp”, mai spune Miriam Roman, producător de decorațiuni din macrame, care susține că, în țară, a mai văzut astfel de persoane pasionate de macrame.

„Mai sunt în România persoane care fac asta, dar nu am văzut pe cineva în Iași care să facă ceea ce fac eu. Oricum, aceste produse se făceau mai ales în urmă cu 20-30 de ani”, mai spune Miriam Roman.

Prețurile pentru astfel de produse sunt cuprinse între 30 de lei, brelocurile, și 1.200, decorațiunea pentru nuntă

Clienții vor, mai ales, decorațiuni pentru interior.

„Cele mai solicitate sunt decorațiunile pentru perete. Vând în toată țara, mai ales în vestul țării. Toată lumea iubește acum stilul bohemian chic sau boho. Vreau să fac un site cu produse în serie pentru a avea o gamă mai variată, iar acum sunt în pregătiri și cu acesta. Am văzut că în America sunt cele mai multe persoane care fac macrame. Acolo sunt avocați, profesori, care în timpul liber fac asta și postează filmulețe cu ceea ce fac, care au multe vizualizări.

Așa m-am perfecționat și eu, urmărind tutoriale. E o muncă manuală și necesită timp orice produs, pentru că practic le împletești. Pot fi curățate foarte ușor, iar acestea pot fi păstrate ani de zile. Am văzut că tot mai multă lumea adoptă stilul acesta bohemian. Inclusiv în magazine am văzut genți din macrame, dintr-un material mai gros, și care cu siguranță sunt făcute în serie, nu manual”, mai explică Miriam Roman.

O altă tânără care a scos pe piață altfel de produse, cum sunt pijamalele din cupro, este Ioana Căbuz.
Adauga un comentariu