Actualitate

O tânără mămică a ajuns la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași în stare critică! La o lună de la naștere, femeia a dezvoltat o complicație postpartum foarte rară! În câteva ore, starea ei s-a agravat

Publicat: 30 iun. 2020
Tânăra mămică a ajuns în stare critică la Spitalul
O tânără mămică a ajuns la Spitalul "C.I. Parhon" din Iași în stare critică, iar medicii au diagnosticat-o cu o complicație postpartum foarte rară

O tânără mămică a ajuns la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași în stare critică. Medicii spun că aceasta a dezvoltat o complicație postpartum foarte rară. Femeia s-a prezentat la spital și a spus medicilor că nu poate să respire. În numai câteva ore, starea pacientei s-a agravat și a fost internată la secția de Terapie Intensivă a unității medicale

O tânără mămică de 28 de ani din Bacău a ajuns la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași în stare critică. Aceasta a fost transferată de la un spital din orașul natal după ce s-a prezentat la unitatea medicală și a spus medicilor că nu poate să respire. În numai câteva ore, starea ei s-a agravat, iar medicii au internat-o la secția de Terapie Intensivă. Pentru că aceasta avea nevoie de suport respirator și a fost depistată cu insuficiență renală acută, femeia a fost transferată la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași, la o zi de la internare. Ajunsă la Iași, medicii au depistat că femeia suferea de o complicație postpartum foarte rară.

La o lună de la naștere, tânăra mămică a ajuns la spital și a spus medicilor că nu mai poate să respire

La numai o lună de la naștere, mămica de 28 de ani din Bacău a început să simtă dificultăți de respirație. Când starea ei de sănătate a început să-i afecteze din ce în ce mai mult activitatea zilnică, tânăra mămică s-a prezentat la un spital din Bacău. În câteva ore, starea ei a devenit critică.

„La o lună de la naștere, pacienta a dezvoltat o complicație foarte rară postpartum. Aceasta a fost diagnosticată cu miocardită postpartum. Practic, după naștere, mușchii inimii ei au fost afectați. Din cauză că respira din ce în ce mai greu, s-a prezentat la un spital din Bacău. Starea generală s-a degradat în mod galopant, așa că pacienta a fost transferată la secția de Terapie Intensivă. A avut nevoie de suport respirator și, ulterior, medicii au depistat că are și insuficiență renală acută”, spune dr. Ionuț Nistor, purtător de cuvânt la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași.

Tânăra mămică nu suferea de alte infecții și nici nu avea boli genetice

Ajunsă la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași, medicii au început investigațiile. Inițial, simptomele pentru care se prezentase la spital nu indicau faptul că ar suferi de o complicație postpartum. Investigațiie medicale nu reliefau faptul că femeia ar avea alte infecții și nici boli genetice.

„Când a ajuns la Spitalul «C.I. Parhon» din Iași, pacienta a fost internată direct la secția de Terapie Intensivă. Medicii au investigat cauzele. Ni se transmisese faptul că femeia avea dificultăți de respirație, astfel că am testat-o și pentru COVID-19. A fost destul de greu de stabilit diagnosticul și asta pentru că pacienta nu prezenta infecții sau alte boli genetice. Singurul aspect pe care îl cunoșteau medicii despre starea ei era că simțea ca și cum nu ar avea aer. Nu au fost confirmate inițial ipotezele medicilor. Boala cu care a fost diagnosticată ulterior este o complicație postpartum foarte rară”, adaugă dr. Ionuț Nistor.

O complicație postpartum a determinat-o pe pacientă să facă ședințe de dializă

După lungi investigații medicale, mămica de 28 de ani din Bacău a fost diagnosticată cu miocardită postpartum. Pentru a o ține în viață, medicii din secția de Terapie Intensivă au monitorizat-o în permanență. Mai mult decât atât, pacienta a primit suport respirator, nu mai putea respira singură, fiind în stare critică.

„Pacienta și-a revenit după mai multe zile petrecute în secția de Terapie Intensivă. Acesteia i s-a administrat tratament imunosupresor sub supravegherea medicilor de la Terapie Intensivă. Pentru că pacienta suferise și de insuficiență renală acută ca urmare a complicației postpartum, au fost necesare și ședințele de dializă. Aceasta a efectuat peste 5 ședințe de dializă”, mai spune dr. Ionuț Nistor.

Starea de sănătate a tinerei mămici s-a îmbunătățit, iar în curând va putea fi externată

După mai multe zile petrecute în secția de Terapie Intensivă de la Spitalul „C.I. Parhon” din Iași, tânăra mămică a dat semne că-și revine. Aceasta a fost detubată, iar medicii au observat că funcția inimii pacientei ajunsă în stare critică la spital se recuperează. În curând, va putea fi externată și-și va putea strânge bebelușul în brațe.

„Starea de sănătate s-a îmbunătățit considerabil. Aceasta a fost detubată, iar funcția inimii se recuperează. Sperăm ca în curând să o putem externa pentru a putea merge acasă la copilul ei. Va trebui să revină periodic la control. Astfel de cazuri sunt extrem de rare și, în general, diagnosticul este greu de pus. Miocardita postpartum se dezvoltă la scurt timp de la naștere”, încheie dr. Ionuț Nistor. 30

Adauga un comentariu