BZI LIVE

O tânără regizoare şi actriţă de origine română, a dialogat despre pasiunea sa pentru regie şi actorie, realizările unice, dar şi despre înzestrarea nativă pe zona cinematrografiei, în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE – FOTO/ VIDEO

Publicat: 13 ian. 2020

Luni, 13 ianuarie 2020, la ora 15.00 în lumina reflectoarelor Studioului BZI LIVE a fost programată o ediție-dialog specială. În prim-plan a fost o producție alături de o tânără talentată, care a reușit să-i impresioneze pe toți romanii prin rezultatele muncii sale!

De pe scena Operei Naţionale Romane Iaşi, în spatele reflectoarelor din platourile de producție artistică

Despre un domeniu spectaculos și de o profunzime aparte, pasiune și implicare alături de Mara Crăcăleanu. La 19 ani, aceasta este pasionată de regie și actorie, reușind de ani buni să arate că are înclinație și o înzestrare nativă pe zona cinematografiei. Deja, are câteva realizări unice, premiate la festivaluri de marcă urmând ca, în curând, să lanseze ultima sa creație. De mică a fost atrasă de Artă, activând ani buni la Opera Națională Română Iași. De la 13 ani, elevă a Colegiului Național Mihai Eminescu Iași, a decis să-și cultive marea pasiune a vieții, regia și actoria. Despre această frumoasă poveste, experienta avută, proiectele pe care le-a derulat, ce înseamnă universul fabulos al filmului dar mai ales al regizării acestuia, la ce lucrează acum, ce colaborări a avut s-a dialogat cu Mara Crăcăleanu.

Primul rol într-un film a fost în lung-metrajul “Scoala de vară”, o producţie românească din 2013

Mara Crăcăleanu este o regizoare şi actriţă de origine romană. A cântat în Corul Juniorii Operei Naţionale Romane Iaşi timp de 7 ani în creaţii precum Boema, Toşca, Carmen. Primul rol, ca actor, a fost pentru ea în lung-metrajul “Scoala de vară”, o producţie românească din 2013. Mara a fost actriţă într-o trupă de teatru, unde a câştigat premiul pentru cea mai bună interpretare feminină în piesa după romanul “Să ucizi o pasăre cântătoare”. De asemenea, Mara a jucat în trupă de teatru a Ateneului Național din Iaşi, unde a câştigat un premiu pentru interpretarea rolului Laura Wingfield, din “Menajeria de sticlă”.

A întrat în competiție la Los Angeles Film Festival

A câştigat un premiu cu primul ei film în franceză, “Solitude”. Cel de-al doilea scurt-metraj, “Fantasy Dust”, a fost în competiţie la Los Angeles Film Festival. Coloana sonoră a fost compusă de celebrul compozitor Danny Elfman. Mara a participat şi în alte proiecte, a contribuit la 2 documentare şi a scris 5 scenarii.

Drama despre adolescenţi şi propria imagine, despre izolarea individului cauzată de obsesia self-image-ului

Al treilea scurt-metraj, “Mirrorcide”, este o dramă despre adolescenţi şi propria imagine, despre izolarea individului cauzată de obsesia self-image-ului. Filmul a fost proiectat în mai multe ţări şi a câştigat 32 de premii internaţionale. Cel mai nou proiect, “The Cry of Silence”, este o producţie România-Marea Britanie, o meditaţie asupra vieţii, a morţii, a durerii şi vulnerabilităţii.

„Vreau să studiez regie de film la o facultate din Marea Britanie”

Tânără mărturisește că-şi dorește mult să studieze regie de film în mediul universitar britanic. „Vreau să studiez regie de film la o facultate din Marea Britanie. Sunt pasionată de film de copil, mereu mi-am dorit să urmez o carieră în artă şi cred că prin film îmi exprim cel mai bine ideile, viziunile şi sentimentele”, mărturisește ieșeanca.

A jucat într-un film la 13 ani

Pe de altă parte, Mara spune că este preocupată de exprimarea artistică în diverse forme. „Alte pasiuni sunt: teatru, muzica, scris, desen, fotografie. Am regizat 4 scurt-metraje până acum. Am participat la realizarea a 2 documentare. La 13 ani, am jucat într-un film, Scoala de vară. Am obţinut 2 premii de interpretare la un concurs de teatru. Sunt o persoană creativă, cu aptitudini artistice şi în muzică, desen şi design vestimentar. Pot lucra timp îndelungat fără să obosesc uşor”, transmite tânără. Astfel, despre toate acestea, despre un vis împlinit, despre arta, film, trăiri, implicare, într-o ediție BZI LIVE exemplară.loading...

Adauga un comentariu