Local

O tânără și fiica ei, scoase dintr-o casă în care erau sechestrate! Mascații au fost atacați când au forțat intrarea. Agresorul a scăpat de pușcărie!

Publicat: 14 ian. 2022
O femeie și o fetiță, plângând
Un ieșean a fost pedepsit după ce a fost acuzat că ar fi amenințat și sechestrat o femeie și pe fiica acesteia

Un ieșean a fost pedepsit după ce a fost acuzat că le-ar fi amenințat și sechestrat pe soția și fiica sa. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat pe Neculai Chirașcă la 2 ani şi 10 luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru violenţă în familie, lipsire de libertate în mod ilegal și ameninţare. Oamenii legii au afirmat că a fost nevoie de intervenția polițiștilor pentru a le elibera pe cele două victime

O tânără și fiica ei au fost scoase dintr-o locuință în care erau sechestrate! „Mascații” au fost atacați când au forțat intrarea. Culmea, agresorul a scăpat de pușcărie. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași l-au condamnat recent pe Neculai Chirașcă la 2 ani şi 10 luni de închisoare, dar cu suspendare, pentru violenţă în familie, lipsire de libertate în mod ilegal și ameninţare.

„Instanța constată încetată de drept măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpatul Neculai Chiraşcă. Constată că persoanele vătămate nu s-au constituit părţi civile în procesul penal”, au afirmat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Agentul de pază Neculai Chirașcă, acuzat de violenţă în familie, lipsire de libertate și ameninţare

Procesul lui Neculai Chirașcă a început pe 28 aprilie 2021. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași l-au trimis în judecată pe agentul de pază de 38 de ani, sub acuzațiile de violenţă în familie, lipsire de libertate și ameninţare. Asta, după ce ieșeanul a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv de pe data de 15 aprilie 2021.

„În noaptea de 23 spre 24 martie 2021, în jurul orei 00:00, inculpatul N.C., aflându-se la domiciliul din satul Lunca Cetățuii, pe fondul unui conflict spontan cu soția sa, persoana vătămată G.P.C., a lovit-o pe aceasta cu pumnii în zona feței, cauzându-i leziuni traumatice care au necesitat 3-4 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”, a menționat Dragoș Bordianu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Conform acestuia, ieșeanul a continuat scandalul în zilele următoare.

„Pe 25 martie 2021, în jurul orei 15:40, inculpatul N.C. s-a deplasat la locuința martorei N.G., din satul Rediu, comuna Aroneanu, unde se aflau persoanele vătămate G.P.C. și P.L.C. (soția, respectiv fiica inculpatului, în vârstă de 7 ani) și, prin exercitarea de violențe, le-a forțat să urce într-un autoturism, a blocat portierele, astfel încât persoanele vătămate să nu poată ieși. Întrebat de martora N.G. unde vrea să le ducă, el a răspuns că le duce în pădure să le omoare, producând astfel o stare de temere persoanelor vătămate G.P.C. și P.L.C.”, a mai spus Dragoș Bordianu.

Mama și fiica ei, sechestrate într-o casă din Iași

Anchetatorii au mai spus că Neculai Chirașcă le-a dus pe cele două victime la locuința din Lunca Cetățuii.

„Acolo, inculpatul le-a interzis să părăsească locuința. În jurul orei 17:30, la sosirea polițiștilor, inculpatul s-a manifestat din nou agresiv, fiind imobilizat și încătușat. El nu a recunoscut săvârșirea infracțiunilor reținute în sarcina sa”, a încheiat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.
Adauga un comentariu