Calatorii

O tara din grupul celor cinci, intre care si Romania, care au nevoie de vize pentru SUA ar putea fi admisa in programul Visa Waiver

Publicat: 13 sept. 2019

Vicepresedintele american Michael Pence a declarat luni ca este bucuros ca Polonia se apropie de eligibilitate pentru programul Visa Waiver, informeaza Reuters.

''Sunt incantat sa vad ca Polonia se apropie de eligibilitatea pentru programul Visa Waiver'', a declarat Pence in timpul unei intrevederi, la Varsovia, cu presedintele polonez Andrzej Duda, potrivit Agerpres.

Circa 10 milioane de polonezi traiesc in Statele Unite ale Americii, reprezentand una dintre cele mai importante minoritati etnice din SUA.

Majoritatea cetatenilor din Uniunea Europeana pot calatori in Statele Unite fara viza, cu exceptia celor din cinci tari, respectiv Romania, Polonia, Cipru, Croatia si Bulgaria.

Visa Waiver este un program guvernamental american care permite cetatenilor anumitor state sa calatoreasca pe teritoriile americane in scop turistic, de afaceri sau de tranzit fara viza, pentru o perioada de 90 de zile.

Intr-o declaratie data publicitatii saptamana trecuta, de Casa Alba, cu ocazia vizitei lui Klaus Iohannis la Washington, presedintele SUA, Donald Trump, si-a exprimat sustinerea pentru eforturile Romaniei de a intra in programul Visa Waiver.

In declaratia intitulata "Viitorul Romaniei si al relatiei cu Statele Unite este foarte, foarte stralucitor”, presedintele 
Trump intentioneaza sa dezvolte legaturile dintre cele doua tari pentru sustinerea eforturilor Romaniei de a deveni eligibila pentru intrarea in Programul Visa Waiver, in acord cu cerintele legislatiei Statelor Unite.

Uniunea Europeana a anuntat la inceputul anului ca, din 2021, cetatenii Statelor Unite Ale Americii vor avea nevoie de vize pentru a calatori in spatiul Schengen, daca nu ridica vizele pentru cele cinci tari.

Comisia Europeana a publicat pentru prima oara in 2016 un raport prin care cere Statelor Unite sa renunte la solicitarea de vize pentru cetatenii din cinci tari membre ale UE – Bulgaria, Cipru, Croatia, Polonia si Romania, deoarece, conform regulilor Uniunii Europene, toti cetatenii europeni trebuie sa beneficieze de acelasi tratament.

In iunie anul trecut, Parlamentul European a votat pentru impunerea sistemului de vize pentru cetatenii americani. In prezent, cetatenii SUA nu au nevoie de vize pentru sejururi mai scurte de 90 de zile in spatiul Schengen.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit