Calatorii

O tara super bogata din Europa isi deschide portile pentru romani. Se intampla la 1 iunie

Publicat: 16 mai 2019
9

O decizie de ultim moment a fost salutata de Ministerul Afacerilor Externe. Este vorba de dreptul de libera circulatie care a fost acordat de o tara pentru romani si bulgari de la 1 iunie.

Ministerul Afacerilor Externe a salutat decizia Elvetiei de a modificara Ordonanta privind libera circulatie a persoanelor, astfel incat cetatenii romani si bulgari sa nu mai fie sub clauza de salvgardare care limita libera circulatia.

„Ministerul Afacerilor Externe saluta decizia de astazi, 15 mai 2019, a Consiliului Federal al Confederatiei Elvetiene, care acorda libera circulatie in Elvetia cetatenilor romani  incepand cu data de 1 iunie 2019.

Executivul de la Berna a aprobat modificarea Ordonantei privind libera circulatie a persoanelor, precizand ca la data de 31 mai 2019 inceteaza aplicarea clauzei de salvgardare care limita libera circulatie pentru cetatenii romani si bulgari.

Decizia respecta prevederile Acordului privind libera circulatie a persoanelor incheiat intre Elvetia si UE si asigura cetatenilor din Romania si Bulgaria libertate deplina de circulatie in Elvetia, in aceleasi conditii ca ale cetatenilor celorlalte state membre ale Uniunii Europene. Astfel, pentru a putea ramane in Confederatie, cetatenii romani vor trebui sa gaseasca un loc de munca sau sa aiba suficiente mijloace de trai daca sunt inactivi pe piata muncii”, se precizeaza intr-un comunicat de presa al Ministerului de Externe.

Adauga un comentariu