Local

O tona de carne de cal gasita de politisti si veterinari – FOTO, VIDEO

Publicat: 18 nov. 2011

Inspectorii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) au blocat ieri intrarea pe piata ieseana a unei cantitati impresionante de carne fara acte de provenienta. In cursul dupa-amiezii, politistii din Popricani au oprit in trafic o autoutilitara VW Transporter cu numar de Botosani, care se indrepta spre Iasi. In urma controlului, agentii au constatat ca masina este plina cu saci de carne congelata si, conform unui protocol incheiat cu DSVSA, au anuntat veterinarii. „Soferul a sustinut ca este carne de vita, dar nu are nici un fel de acte de provenienta. In masina se afla si cateva kilograme de peste, dar nici pentru acestea nu exista documente. In acest caz, carnea va fi confiscata si distrusa in incineratorul DSVSA”, a declarat dr. Nicolae Ivanciu, sef serviciu in cadrul DSVSA.

Conform primelor indicii, soferul, Radu Merticariu, este fiul unui om de afaceri din Botosani si aproviziona piata neagra din Iasi. Desi a declarat ca in microbuz se afla carne de vita, inspectorii sanitar-veterinari au suspiciuni ca, de fapt, ar fi de cal, motiv pentru care au solicitat o analiza de laborator. „Nu putem spune cu certitudine ca este cal, pana la aparitia rezultatelor. Exista, insa, indicii cum ca nu ar fi carne de vita”, a adaugat Nicolae Ivanciu.

La o prima evaluare este vorba de aproximativ o tona de carne, ceea ce inseamna ca au fost sacrificate 2-3 bovine sau cabaline. „Rugam iesenii, mai ales ca se apropie sarbatorile, sa nu cumpere carne din locuri neamenajate. Exista riscul ca animalul sacrificat sa fi fost bolnav si consumatorul carnii sa contacteze diverse boli transmisibile”, a afirmat Nicolae Ivanciu, sef serviciu DSVSA Iasi.

Comentarii
  • Ma gandesc ca daca nu ar mai fi si oameni severi, corecti in legi, sa nu mai fie justitie si politie oare unde ar ajunge lumea ? f multi oameni traiesc la intamplare si fara credinta…o zi buna si sa auzim de bine ” sa traiti „! domnilor politisti ca tineti viata normala.

  • totusi, unde trebuia sa ajunga carnea aia? nu pot sa cred ca politistii nu l-au interogat pe sofer si nu au scos de la el, unde mergea cu carnea! e f important de stiut.

Adauga un comentariu