Actualitate

O tuse i-a pus in mare incurcatura pe medicii pneumologi

Publicat: 20 mai 2013
1

@ De mai bine de doua saptamani, medicii pneumologi incearca sa-i stabileasca un diagnostic @ Bolnavul tuseste si doctorii nu reusesc sa afle cauza @ Pacientul a fost transferat la un alt spital iesean, pentru ca are momente in care este confuz

In urma cu doua saptamani, a venit la spital pentru ca avea momente in care nu era complet constient, sindrom confuzional cum il numesc medicii. Pe langa asta, ieseanul in varsta de 40 ani avea si o tuse pentru care nu s-a gasit o explicatie. In ciuda investigatiilor efectuate la Spitalul de Pneumoftiziologie, medicii nu au reusit sa-i stabileasca un diagnostic, pentru ca au observat si o imagine pulmonara ciudata. De doua saptamani, bolnavul se afla la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu (Neurochirurgie) din Iasi, unde, pe langa investigatiile de specialitate, medicii au incercat sa-i descopere si afectiunea pulmonara, dar fara rezultat. Pe perioada spitalizarii, sindromul confuzional s-a mentinut, medicii nereusind sa colaboreze cu pacientul. Investigatiile medicale efectuate la Spitalul de Neurochirurgie au aratat ca in capul bolnavului exista mici formatiuni cu diametrul sub un centimetru. Continuand explorarile, doctorii au descoperit si o formatiune mai mare, de doi-trei centrimetri, profunda. Pentru delimitarea precisa a acestor anomalii, medicii au recurs la stereotaxie.

„Pacientul este de doua saptamani internat la noi, perioada in care a beneficiat de mai multe investigatii pentru a stabili care este cauza sindromului confuzional pentru care s-a prezentat la spital. Pe langa aceasta problema medicala, pacientul are de mai mult timp si probleme pulmonare, pentru care pneumologii nu au gasit un diagnostic. Bolnavul prezinta tuse permanenta si are o imagine pulmonara dubioasa, neclara. Nu este vorba nici de tuberculoza, nici de cancer pulmonar. Pacientul are in cap mici formatiuni, in jur de zece, majoritatea cu dimensiunea sub un centimetru. De asemenea, s-a descoperit si o formatiunea mare, profunda, de doi-trei centimetri. Ieri (astazi-n.r.) am efectuat o biopsie stereotactica, o procedura superprecisa, cu o eroare de sub un milimetru. Practic, se introduce un ac in creierul pacientului pentru extragerea partiala sau completa a unei astfel de formatiuni, care urmeaza sa fie examinata prin diferite metode microscopice. In urma biopsiei s-a constatat ca este vorba de o forma de cancer. Nu avem un punct de plecare si atunci esti obligat sa extragi una dintre aceste formatiuni. Pacientul urmeaza sa fie transferat la Institutul Regional de Oncologie, unde i se va stabili un tratament de specialitate. Probabil, cu ajutorul radioterapiei sau chimioterapiei, o sa se reuseasca o ameliorare”, a declarat dr. Florin Gramada, purtator de cuvant la Spitalul Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi.

Comentarii
  • SA NU FIE O RINITA ALERGICA DIN CAUZA POLENULUI, NU E O BOALA IN SINE. INTRODUCE-TII SINGULERUL SAU PUFURI LA APARAT SI TOTUL VA FI BINE. AM AVUT ASEMENEA CAZ IN FAMILIE SI NU SE DESCOPEREA CAUZA.VA DORESC SANATATE SI SA VA FIE DE FOLOS.

  • o formatiune ce comprima o structura nervoasa(vag sau altceva mai sus) si declanseaza reflexul de tuse sau o tumora in trunchiul cerebral.In rinite alergice se declanseaza mai des reflexul de stranut decat de tuse.

  • Eu cred ca are un junghi..ceva il tine la lingurica, trebuie facuta o spalatura de matze cu ceva cantarina, sa vedeti ca se opreste.

Adauga un comentariu