Local

O vacă a căzut într-un canal. Pompierii ISU Iaşi intervin pentru a salva animalul – UPDATE, FOTO

Publicat: 22 sept. 2021
vacă scoasă din canal
Pompierii din cadrul Detașamentului 1 Iași intervin să salveze o vacă

În urmă cu puţin timp s-a produs un incident în municipiul Iaşi. O vacă a căzut într-un canal, pe strada Tabacului, nr .30, în municipiul Iaşi.

La faţa locului se deplasează o autospecială de intervenţie din cadrul Detaşamentului 1 de Pompieri Iaşi, potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Judeţean Iaşi, pentru a salva animalul.

UPDATE: Din nefericire, salvatorii ajunși la fața locului au descoperit că animalul este în stare de putrefacție.

Anul acesta, pompierii au salvat diverse animale, începând cu un cal căzut într-un canal, zeci de pisici din copaci şi câini căzuţi prin gurile de canal, un iepuraş rămas într-un balcon cuprins de flăcări şi terminând cu vacile din şanţuri.

O vacă a fost lăsată liberă la păscut, într-un cartier rezidenţial din Iaşi

O ieșeancă a postat în urmă cu câteva luni un mesaj pe o rețea de socializare prin care își exprimă indignarea cu privire la o vacă a unui localnic care este lăsată să umble nestingherită pe stradă și intră în curțile oamenilor provocând pagube semnificative. Animalul care a devenit deja „vedetă” în zonă, se pare că aparține unor localnici care nu doresc să ia nicio măsură în privința liberei circulații a bovinei.

„Bună ziua! Postez cu o rugăminte la cei care locuiesc în Bucium, zona Pensiunea Garofiţa până la complex Varmasoaia şi nu numai. Acest animăluţ (vacă) din poze este lăsat nesupravegheat de stăpânii săi şi umbla prin zonă. Mereu o văd pe stradă printre mașini și intră prin curțile oamenilor. La mine a intrat în curte, după ce a rupt niște pari de care este prinsă plasa de gard şi mi-a adus nenumărate pagube ( copacii, roșiile sfecla, varza şi tot ce a găsit au fost mâncate sau călcate în picioare). Vin şi întreb s-a mai confruntat cineva cu situație asemănătoare?

Ce pot face în această privință?
Dacă sunteţi în aceeaşi situație daţi-mi mesaj în privat. Vreau să fac sesizări scrise către autorități: primăria iași, protecția animalelor, poliția rutieră și cea locală, din acest motiv vă rog dacă aveţi poze sau sunteți deranjați de acest aspect anunțați-mă, poate împreună putem face ceva. Dacă nu, orice sfat este binevenit pentru că nu ştiu pe ce direcţie să acționeze. Menţionez că am încercat să discut cu proprietara, dar m -am ales cu injurii şi amenințări. Personal îmi este frică pentru că sunt mai toată ziua singură acasă cu copilul de 2 ani. Scuzați-mi postarea lungă, dar am ajuns la capătul răbdării”, se arată în mesajul postat de ieșeancă.

O bovină a rămas într-un WC timp de 3 săptămâni. Animalul a supravieţuit printr-o minune

Pompierii ieşeni au fost sesizaţi, în urmă cu mai mulţi ani, despre cazul unei vaci care a rămas blocată într-o fosă septică timp de nu mai puţin de 3 săptămâni. Aceasta mugea disperată, reuşind să supravieţuiască doar cu apă de ploaie.

Propietarul a crezut că a fost furată, făcând astfel o sesizare la poliţie.

„A plecat din pădure şi a căzut în canal, iar eu nu am reuşit să dau de ea. A rezistat trei săptămâni, fără mâncare, numai cu apă de ploaie. Eu anunţasem dispariţia la poliţie, am crezut că mi-a furat-o cineva. Are viaţă. Cine se gândea că rezistă atâtea zile?”, a spus proprietarul bovinei.

Adauga un comentariu