Sport

O veste SOC pentru echipele romanesti! Nu mai avem nicio sansa sa ajungem in grupele Ligii Campionilor

Publicat: 25 mart. 2016
1

Cotidianul britanic The Guardian anunta ca UEFA analizeaza noi schimbari aduse formatului Champions League, prin care sa reduca numarul de echipe din faza grupelor la 16, fata de 32 în prezent, dar care sa dispute mai multe meciuri între ele, în doua „mini super-ligi” de câte opt echipe.

Ce propunere se afla mai exact pe masa UEFA? „O schimbare a fazei grupelor în ceea ce ar însemna parctic doua mini super-ligi e luata în considerare de conducerea forului european, conform unor surse din cadrul unui club important din Premier League. UEFA e asteptata sa anunte eventualele schimbari pentru competitia ei de elita în sezonul urmator, înainte de vânzarea drepturilor comerciale pentru urmatorul ciclu. Champions League se afla acum în primul sezon dintr-un contract întins pe trei ani si ar fi dificil ca schimbarile sa fie introduse înainte de terminarea sezonului 2017-2018 s…t Transformarea ar include mai multe runde eliminatorii înainte de faza grupelor regândita. Daca ar mai fi introdusa o runda, cele mai bine cotate 16 echipe (n.r. conform clasamentului coeficientilor) nu s-ar putea întâlni între ele. Cluburile europene cu renume cred ca asa s-ar evita prezenta unor echipe mai putin importante în faza grupelor, care într-un format cu 8 echipe ar însemna 14 meciuri, disputate pe teren propriu si în deplasare”, noteaza Guardian, care prezinta si reactia unui purtstor de cuvânt al UEFA pe acest subiect: „UEFA e în contact permanent cu toate partile implicate, inclusiv cu cluburile. Astfel, orice plan de a dezvolta formatul competitiilor noastre de club ar fi coordonat si negociat împreuna cu ele. Deocamdata nu sunt propuneri concrete, deoarece suntem la începutul unui nou ciclu (2015-2018) al competitiilor de club”.

Vor sa scape de „piticii” din Est

Cei de la Guardian ofera un exemplu adus în discutie în negocierile cu UEFA: „sezonul 2008-2009, când Real Madrid a picat într-o grupa din care facea parte si BATE Borisov. Meciurile dintre cele doua echipe au atras un interes foarte scazut si exista o dorinta ferma sa fie evitate astfel de confruntari în viitor. Se doresc mai multe meciuri „high-profile”, care sa genereze venituri mai mari”. O astfel de schimbare ar afecta în mod direct si echipele din România, care si-ar vedea sansele de a accede în grupele competitiei mult diminuate. Chiar daca se pastreaza formatul actual cu o ruta a campioanelor în preliminarii, reprezentanta Ligii 1 ar mai avea de depasit un tur 1 înainte de faza grupelor, unde ar întâlni cu siguranta una din cele mai bune formatii ale Europei (din Top 16 în clasamentul coeficientilor).
 

Adauga un comentariu