Eveniment-Social

O zi plină pentru polițiștii din Iași! Controale ample în trafic în cadrul unei acțiuni demarate de polițiștii rutieri. Peste 20 de permise reținute pentru alcool

Publicat: 25 iun. 2020
Polițiștii din Iași desfășoară frecvent controale în trafic pentru a scădea numărul accidentelor rutiere
Polițiștii din Iași au desfășurat mai multe controale în trafic, iar aproximativ 2.000 de șoferi au fost testați cu alcooltestul

O zi plină pentru polițiștii din Iași în urma unor controale în trafic. Zeci de șoferi au fost trași pe dreapta de polițiștii rutieri. O parte dintre șoferi au rămas fără permisul de conducere după ce au fost prinși băuți la volan

Zi plină pentru polițiștii din Iași. În câteva ore au suspendat mai multe permise de conducere și au întocmit dosare penale. Polițiștii ieșeni au intervenit recent la peste 100 de incidente, cele mai multe fiind sesizate prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112. Astfel, au fost date 283 de amenzi, iar, în urma acțiunilor și intervențiilor efectuate, au fost sesizate 20 de infracțiuni. Au fost organizate două acțiuni și s-a intervenit la 105 incidente, dintre care 91 au fost sesizate prin 112. Totodată, pentru neregulile constatate, polițiștii au dat 283 de amenzi, în cuantum de peste 120.000 de lei. Mai mult, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 25 de permise și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Controale în trafic. Aproape 2.000 de șoferi au fost testați cu aparatul alcooltest

În perioada 15 – 22 iunie, polițiștii rutieri ieșeni au desfășurat o acțiune de amploare, pentru prevenirea accidentelor generate de conducerea de vehicule sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. În aceste zile, polițiștii au efectuat 1.954 de testări alcoolscopice, fiind prinse 21 de persoane sub influența alcoolului. Au fost constatate 5 infracțiuni de conducere a unui autoturism sub influența alcoolului. De asemenea, au fost date 16 amenzi pentru alcool. Au fost reținute în vederea suspendării 21 de permise de conducere, toate pentru conducere sub influența alcoolului.

Amenzi usturătoare pentru șoferii și pietonii prinși încălcând legea

Polițiștii Biroului Rutier Iași au acționat recent pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special a celor produse pe fondul neacordării priorității de trecere pietonilor. Au fost date 51 de amenzi, în valoare de 18.850 de lei, dintre care 5 pentru neacordare prioritate pietonilor, 11 pentru nefolosirea centurii de siguranță, iar restul – pentru alte abateri. De exemplu, a fost prins un bărbat de 27 de ani care a condus un autoturism pe strada Libertății, din municipiul Iași, iar, la trecerea pentru pietoni semnalizată și marcată corespunzător, nu a oprit și nu a acordat prioritate unui ieșean care traversa strada î mod regulamentar. Șoferul a fost amendat cu 580 de lei și s-a dispus reținerea permisului, în vederea suspendării pentru 30 de zile.

Un bărbat a fost oprit de polițiști pentru control, dar a ajuns după gratii

Polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Popricani au depistat un bărbat, care conducea un auto fiind sub influența băuturilor alcoolice. Acesta a fost reținut pentru 24 ore. Astfel, polițiștii au depistat un bărbat, de 37 ani, din comuna Țigănași, care ar fi condus un autoturism pe DN 24C între localitățile Țigănași și Popricani, fiind sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1,29 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost recoltate mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În baza probatoriului administrat în cauză, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore de polițiști, iar ulterior a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași care a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru 60 zile. Cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Adauga un comentariu