News Flash:

Oajdea lasa cinematografele iesene fara apa rece

20 Aprilie 2010
1465 Vizualizari | 0 Comentarii
• Din cauza furtului de apa rece de la Cinematograful Dacia, patronat de deputatul Daniel Oajdea, toate salile de cinema din Iasi risca sa ramana fara apa rece • Astfel, daca in mod regulat RADEF Romania Film-filiala Iasi platea o factura lunara de 800 lei, din cauza lui Oajdea recent s-a emis o factura enorma de 11.572 lei, iar Regia nu are bani sa o plateasca • Daca vor ramane fara apa rece, cinematografele din Iasi vor pierde autorizatia de functionare

Foarte curand, cinematografele iesene vor ramane fara apa potabila si fara autorizatii de functionare. Asta deoarece legislatia in vigoare prevede ca spatiile publice in care se presteaza servicii catre clienti cum sunt barurile, unitatile de educatie, spitale, cinematografe trebuie sa indeplineasca conditii minime de igiena, sa aiba toalete, apa curenta etc. Recent, din cauza deputatului Daniel Oajdea, SC ApaVital SA a emis cea mai mare factura pentru consumul de apa rece din istoria Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmului-filiala Iasi, in valoare de 11.572 lei. Regia nu are bani sa plateasca aceasta factura. Factura lunara pentru cinematografele iesene era pana acum de maximum 800 lei si era platita cu greu. Acest lucru este dovedit de faptul ca RADEF Romania Film mai are o restanta de 286 lei, reprezentand un rest de plata neachitat pentru facturile emise in lunile ianuarie si februarie. Factura de 11.572 lei se datoreaza faptului ca apometrul de la Cinematograful Dacia, luat printr-o firma paravan, SC Alba ca Zapada SRL, de deputatul PDL Daniel Oajdea, a inregistrat in luna martie un consum de circa 2.000 metri cubi de apa. Aici poate fi vorba fie de pierderi pe reteaua interioara de apa rece a cinematografului, fie de apa folosita eventual in scopuri industriale. Oricum, consumul de 2.000 metri cubi a fost inregistrat de apometrul de pe teava care alimenteaza cinematograful si SC ApaVital SA este indreptatita sa taie factura. In cazul in care factura nu este achitata in termenele legale stabilite si in contract, va fi sistata apa rece la toate cinematografele. Asta deoarece exista un singur contract incheiat intre RADEF Romania Film-filiala Iasi si SC ApaVital SA. "Utilizatorul poate achita consumul intr-un interval de 30 zile de la data scadentei. Depasirea celor 30 zile atrage calculul de penalitati incepand cu prima zi dupa scadenta. Incepand cu a 46-a zi dupa emiterea facturii, furnizarea serviciilor va fi sistata", a declarat Razvan Manolache, purtatorul de cuvant al SC ApaVital SA.

Furtul

Reamintim ca in urma cu cateva zile, angajatii SC ApaVital SA au descoperit ca sigiliul de la apometrul montat pentru contorizarea consumului de apa rece la Cinematograful Dacia a fost rupt. Acest lucru s-a intamplat dupa ce, anterior, angajatii SC ApaVital SA au citit contorul si au constatat un consum enorm de apa la Cinematograful Dacia, de peste 2.000 metri cubi. In aceste conditii, reprezentantii furnizorului de apa potabila au constatat ca cei care administreaza cinematograful au umblat la apometru si au rupt sigiliul aparatului. Cei care au rupt sigiliul au umblat si la cifrele care indicau consumul pentru a incerca sa ascunda consumul de 2.000 metri cubi. Cu aceasta ocazie s-a constatat insa ca la Cinema Dacia s-au consumat clandestin zilele trecute 230 metri cubi de apa. De aceea, pe langa factura de 11.572 lei, SC ApaVital SA va mai taia o factura de 3.202 lei reprezentand de trei ori contravaloarea cantitatii de apa consumata clandestin. Aceasta este sanctiunea pe care ApaVital SA o aplica celor care sunt prinsi consumand apa clandestin.

Prejudicierea Regiei de Film

Numai ca din cauza functionarilor RADEF Romania Film care au intocmit un contract fraudulos prin care au dat cinematograful in administrarea SC Alba ca Zapada SRL, aceste facturi nu intra in sarcina deputatului Daniel Oajdea. Si deputatul PDL este bucuros ca a scapat. "Vorbiti cu cine nu trebuie. Contractul este incheiat intre ApaVital si RADEF. Eu nu am nici o treaba. Eu am doar o mica parte acolo", a declarat ieri, telefonic, Daniel Oajdea. Prin urmare, aici este vorba si de prejudicierea RADEF Romania Film. Asta deoarece SC Alba ca Zapada SRL trebuie sa plateasca lunar catre RADEF Romania Film doar 1.000 euro pe luna. Conform contractului, utilitatile trebuie platite de RADEF Romania Film, nu de SC Alba ca Zapada SRL. Prin urmare, pentru luna martie a acestui an, RADEF Romania Film incaseaza de la SC Alba ca Zapada SRL chiria de 1.000 euro, dar are de platit o factura de apa rece de aproape 3.000 euro. Strasnica afacere in favoarea statului pe timp de criza. Vom reveni.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1258 (s) | 22 queries | Mysql time :0.014485 (s)