Secretele istoriei

Oameni de stiinta ce au fost considerati eretici

Publicat: 28 mai 2014
3
Va prezentam cativa oameni de stiinta importanti care au fost socotiti eretici.
Isaac Newton (1642-1727)
Isaac Newton a schimbat totul cu teoria gravitatiei si legile miscarii. El a aratat modul in care natura poate fi masurata si inteleasa. Erezia sa publica a constat in faptul ca a descris Universul ca un „senzorial al lui Dumnezeu„, in care a sugerat ca Dumnezeu reprezinta spatiul si timpul.
Filosoful german Gottfried Leibnitz a considerat investigarea lui Dumnezeu din punct de vedere stiintific ca una abominabila. El a scris familiei regale din Anglia, acuzandu-l pe Newton ca a contribuit la declinul „religiei naturale”.

Vezi si Cum vedea Isaac Newton sfarsitul lumii

Newton s-a temut de o ancheta care sa descopere secretul sau. Desi profund religios, el a respins divinitatea lui Iisus Hristos si Sfanta Treime. Newton credea ca inspiratia de care a dat dovada in teoria gravitatiei a venit direct de la Dumnezeu, facandu-l un profet modern.
Galileo Galilei (1564-1642)
Galileo Galilei a fost considerat eretic in urma unui proces al Inchizitiei in anul 1633. El a fost condamnat fiind „suspectat de erezie”, deoarece a promovat credinta ca Pamantul se invarte in jurul Soarelui.
Galileo si-a agravat situatia insistand ca miscarea Pamantului nu intra in conflict cu Biblia. Dar teologii Vaticanului au fost abilitati sa interpreteze Biblia.
Darwin a prezentat teoria potrivit careia speciile evolueaza treptat in timp, adaptandu-se mediului lor. Unii teologi din Biserica Angliei au considerat teoria sa ca eretica, deoarece asta insemna ca Pamantul cu vietuitoarele sale nu a fost creat perfect.
Darwin si-a publicat teoria in anul 1859, in lucrarea „Originea speciilor”, folosind probe colectate in timpul calatoriei pe corabia HMS Beagle. Adauga un comentariu