Economic Local

Oamenii de afaceri din Iasi, interesati de noi instrumente de finantare – FOTO, VIDEO

Publicat: 16 mai 2019

Ieri a avut loc evenimentul "Investeste pentru viitor!" la Camera de Comert si Industrie Iasi. Au participat la eveniment oameni de afaceri din Iasi, dar si din alte judete ale tarii, Sorin Valeriu Nas, secretar de stat in Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si Narcis Tabacaru, director Oficiul Teritorial pentru IMM-uri si Cooperatie (OTIMMC) Iasi si Adrian Tanase, directorul Bursei de Valori Bucuresti.

Singurul eveniment de acest fel din regiunea Moldovei, acesta vine in intampinarea mediului de afaceri si a antreprenorilor romani, cu scopul de a propune utilizarea parghiilor si mecanismelor bursiere dedicate dezvoltarii afacerilor acestora.

In cadrul workshop-ului, participantii vor afla oportunitatile pe care piata de capital romaneasca le ofera societatilor care au proiecte de dezvoltare, direct de la Bursa de Valori Bucuresti si de la Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.

Vezi si: Iata primii ieseni care primesc banii in programul Start-Up Nation

La eveniment au participat si intermediari financiari, care au realizat cu succes operatiuni de finantare prin care antreprenorii au atras resursele financiare necesare punerii in practica a proiectelor de dezvoltare a afacerii acestora. Bursa de Valori Bucuresti ofera o alternativa de finantare atât companiilor mature, care pot atrage capital pe "Piata Principala", cât si Start-Up-urilor si IMM-urilor pentru care a fost creata "Piata AeRO".

Pe ambele piete pot fi emise actiuni si obligatiuni. Rolul principal al BVB este sa faciliteze fluxul de bani dinspre investitori, cei care au capitalul, catre antreprenorii care au nevoie de capital pentru dezvoltare sau catre institutiile statului care au nevoie de finantare.

"Prin intermediul acestui workshop beneficiarii programului Start-Up Nation si nu numai pot afla informatiile necesare despre aceasta oportunitate de dezvoltare", sustine Narcis Tabacaru, director OTIMMC Iasi.

 

Adauga un comentariu