Sanatate si frumusete

Oamenii de stiinta cred ca au descoperit planta care combate dementa si imbunatateste memoria cu pana la 50%

Publicat: 28 iun. 2018

Este vorba de un condiment foarte popular, folosit la multe feluri de mancare, pentru gust su extra savoare.Mirosul rozmarinului, caci despre el este vorba, este inconfundabil si delicios. Oamenii de stiinta au confirmat ca aceasta planta poate fi folosita cu succes in tratarea dementei si a bolii Alzheimer.

In Hamlet, Shakespeare scria: ”Acesta este rozmarinul, sa nu uitam: roaga-te, iubeste si nu uita”. E posibil ca marele dramaturg sa fi stiut proprietatile acestei plante benefice. Studiile confirma ca rozmarinul este deosebit de eficient in cazurile de pierdere a memoriei.

Echipa condusa de medicul Mark Moss a ajuns la niste concluzii fabuloase! Functia cognitiva se imbunatateste doar la mirosul acestei plante. S-au inregistrat elemente foarte pozitive in cazul pacientilor diagnosticati cu dementa si Alzheimer.

Asadar, pentru o revigorare instant a capacitatii de concentrarea si pentru o memorie buna inspirati adanc parfum de rozmarin. Procurati-va uleiuri esentiale si lasati-le sa se difuzeze in incaperea in care invatati sau cititi. Va puteti lua saculeti cu planta uscata, asemanatori celor de lavanda si condimentati-va cat mai des mancarea cu acest condiment minune.loading...

Adauga un comentariu