International

Oamenii de știință israelieni: „În câteva săptămâni, vom avea un vaccin contra coronavirusului”

Publicat: 27 feb. 2020

Odată ce vaccinul este dezvoltat, va dura cel puțin 90 de zile pentru a finaliza procesul de reglementare și, probabil, mai mult pentru a intra pe piață. Oamenii de știință israelieni sunt în cursul dezvoltării primului vaccin împotriva noului coronavirus, potrivit ministrului științei și tehnologiei, Ofir Akunis. Dacă totul merge conform planurilor, vaccinul ar putea fi gata în câteva săptămâni și disponibil în 90 de zile, potrivit unui comunicat.

„Felicitări MIGAL [Institutul de cercetare Galileea] pentru această descoperire interesantă”, a spus Akunis.

„Sunt încrezător că vor avea loc progrese rapide, care să ne permită să oferim un răspuns necesar la amenințarea globală gravă a COVID-19”, a spus Akunis, referindu-se la boala cauzată de noul coronavirus.

În ultimii patru ani, o echipă de oameni de știință MIGAL dezvoltă un vaccin împotriva virusului bronșitei infecțioase (IBV), care provoacă o boală bronșică care afectează păsările de curte. Eficacitatea vaccinului a fost dovedită în studiile preclinice efectuate la Institutul Veterinar.

MIGAL este localizat în Galileea.

„Conceptul nostru de bază a fost să dezvoltăm tehnologia și nu în mod special un vaccin pentru acest tip sau acel tip de virus”, a spus Dr. Chen Katz, liderul grupului MIGAL în biotehnologie.

Cadrul științific pentru vaccin se bazează pe un nou vector de expresie proteică, care formează și secretă o proteină chimică solubilă care livrează antigenul viral în țesuturile mucoasei prin endocitoză auto-activată, determinând organismul să formeze anticorpi împotriva virusului. Endocitoza este un proces celular în care substanțele sunt introduse într-o celulă prin înconjurarea materialului cu membrana celulară, formând o vezicule care conține materialul ingerat. În studiile preclinice, echipa a demonstrat că vaccinarea orală induce niveluri ridicate de anticorpi anti-IBV specific, Katz a spus:

„Să-i spunem noroc pur”, a spus el. „Am decis să alegem coronavirusul ca model pentru sistemul nostru, doar ca dovadă a conceptului tehnologiei noastre.”

Dar, după ce oamenii de știință au segmentat ADN-ul noului coronavirus care a cauzat focarul actual la nivel mondial, cercetătorii MIGAL l-au examinat și au descoperit că coronavirusul de pasăre are o similaritate genetică ridicată cu cea umană și că folosește același mecanism de infecție, ceea ce crește probabilitatea de realizarea unui vaccin uman eficient într-o perioadă foarte scurtă de timp, a spus Katz.

„Tot ce trebuie să facem este să reglăm sistemul la noua secvență”, a spus el.

„Suntem în mijlocul acestui proces, și sperăm că în câteva săptămâni vom avea vaccinul în mâinile noastre. Da, în câteva săptămâni, dacă totul funcționează, vom avea un vaccin pentru a preveni coronavirusul. ”

MIGAL dezvoltă noul vaccin, dar va trebui apoi să treacă printr-un proces de reglementare, inclusiv studii clinice și producție la scară largă, a spus Katz.

Akunis a spus că a indicat directorul general al ministerului său să urmărească rapid toate procesele de aprobare, cu scopul de a aduce vaccinul uman pe piață cât mai repede posibil.

„Având în vedere nevoia globală urgentă de un vaccin contra coronavirusului uman, facem tot ce putem pentru a accelera dezvoltarea”, a spus David Zigdon, CEO MIGAL.

Vaccinul ar putea „obține aprobarea de siguranță în 90 de zile”, a spus el. Va fi un vaccin oral, ceea ce îl va face în special accesibil publicului larg, a spus Zigdon.

„Suntem în prezent în discuții intense cu potențiali parteneri care pot ajuta la accelerarea fazelor de încercări umane și la accelerarea finalizării dezvoltării produsului final și a activităților de reglementare”, a spus el.loading...

Comentarii
  • Declarația pacientului italian și a băiatului de la MateiBals nu coincid cu cele ale autorităților informați-va. Autoritățile v-au mințit pe fata și profita. Coronavirusul este mascat de cazurile de gripa tip A la fel și decesele. Romania e full de cazuri de COVID-19 mascate ca și gripa. Scapă cine poate, destinul.

  • Vedeti ca ceva legat de evolutia gripei nu este in regula ! Pe cnscbt . ro apare comunicatul: „Au fost raportatela nivel national 6601cazuri de gripa clinica, raspandite pe intreg teritoriul tarii, in scaderefata de cele raportate in saptamana precedenta (7577), darde peste 4ori mai multe comparativ cu cele raportate in aceeasi saptamana a anului precedent S 07/2019 (1534 cazuri).” Este de 4 ori mai mult ca in orice an precedent pentru o perioada de doua saptamani ! Nu are cum in mod normal doar daca…Ne bazam pe voi pe reporteri, ultima speranta !

Adauga un comentariu