Magazin

Oamenii de zapada, urmatoarea TINTA a islamistilor

Publicat: 13 ian. 2015
1
Oamenii din Arabia Saudita, a doua tara din lume ca nivel al temperaturilor ridicate, au avut recent prilejul sa se distreze in mod inedit. O parte din tara s-a confruntat cu un val de frig fara precedent, insotit de ninsori abundente. Fericiti de peisajul alb, localnicii au inceput sa se joace in stratul de nea proaspat asternut si sa faca oameni de zapada. Totusi, cetatenii sunt avertizati de un cleric saudit ca acesta distractie este considerata un mare pacat.
„Nu se permite construirea unei statui din zapada, chiar daca este un mod de joaca sau distractie”, spune un cleric proeminent si deosebit de influent, seicul Mohammed Saleh al-Munajjid, pe pagina sa de internet religioasa, preluata de Reuters. Acesta si-a avertizat enoriasii ca se interzice crearea unor oameni sau animale din zapada, aceste acte fiind profund antiislamice. Seicul precizeaza ca Islamul sunit interzice total crearea unei imagini umane.
„Oamenii au voie sa faca ce vor cu ceea ce nu are un suflet„, spune Munajjid, care sugereaza ca musulmanii ar putea face copaci din zapada, fructe, cladiri sau nave. „Dar nu fiinte!” Se pare ca recomandarile seicului nu prea au fost luate in seama de locuitorii din nordul tarii, zona respectiva fiind cea mai afectata de frontul atmosferic neobisnuit de rece. Unii au construit camile, altii au facut oameni din zapada, pe care i-au impodobit cu esarfele lor traditionale.
Adauga un comentariu