Cancan ultimă oră

Oamenii din Indonezia primesc găini vii dacă se vaccinează

Publicat: 18 iun. 2021

În Indonezia, populația vârstnică de la sate este convinsă să se vaccineze anti-COVID în schimbul unor cadouri constând în pui sau găini vii. Potrivit datelor oficiale, doar 5% din populaţia arhipelagului este complet vaccinată, adică sub 9 milioane de oameni față de ţinta de 182 de milioane, avută în vedere de autorităţi până la finele acestui an.

În zonele rurale din provincia Java, fiecare persoană de peste 45 de ani care se vaccinează cu prima doză primește o pasăre. De câteva săptămâni, insulele Java și Sumatra se confruntă cu o creștere a ratei de infectare.

Situația în Indonezia

Peste 350 de medici din Indonezia s-au infectat cu COVID-19, deși erau vaccinați cu serul chinezesc Sinovac. Zeci dintre ei au fost spitalizați cu forme grave ale bolii, au anunțat oficialii, în contextul îngrijorărilor cu privire la eficacitatea vaccinurilor împotriva tulpinilor mai rezistente de coronavirus.

Cei mai mulți dintre medici au fost asimptomatici și au intrat în izolare la domiciliu, a spus Badai Ismoyo, șeful biroului de sănătate al districtului Kudus din Java centrală, în vreme ce câteva zeci erau în spital cu febră mare și niveluri de saturație în oxigen în scădere.

Kudus se luptă cu un focar despre care se crede că este cauzat de varianta Delta, mult mai transmisibilă, care a dus la o aglomerare în spitalele din regiune.

Lucrătorii din domeniul sănătății din Indonezia au fost printre primii care au fost vaccinați anti-Covid, atunci când a început procesul de inoculare, în ianuarie 2021. Aproape toți au primit vaccinul COVID-19 dezvoltat de compania chineză biofarmaceutică Sinovac, potrivit Asociației Medicale Indoneziene (IDI), scrie Reuters, citat de Agerpres.

În timp ce numărul lucrătorilor din domeniul sănătății din Indonezia care au murit din cauza COVID-19 a scăzut semnificativ – de la 158 de decese în ianuarie, până la 13 decese, în mai – experții în sănătate publică spun că numărul tot mai mare de îmbolnăviri din Java îi îngrijorează.

„Datele arată că pacienții au varianta Delta, deci nu este de mirare că focarele sunt mai mari decât până acum, deoarece, după cum știm, majoritatea lucrătorilor din domeniul sănătății din Indonezia au primit Sinovac și încă nu știm încă cât de eficient este împotriva variantei Delta”, a spus Dicky Budiman, un epidemiolog de la Universitatea Griffith din Australia.

Pandemia de coronavirus a făcut ravagii în Indonezia, care a avut unul dintre cele mai grave focare de Covid-19 din Asia, cu mai mult de 1,9 milioane de cazuri și 53.000 de decese, 946 dintre ele fiind în rândul cadrelor medicale.

Adauga un comentariu