Stiri medicale

Oamenii odihniti sunt mai frumosi

Publicat: 16 dec. 2010
Mitul somnului de frumusete a fost confirmat de o echipa de cercetatori din Suedia.
Cu siguranta, somnul de frumusete nu este un capriciu al doamnelor cochete. O demonstreaza un studiu bine intemeiat al unor cercetatori suedezi, care arata ca odihna este sinonima cu frumusetea. Oamenii care sunt privati de somn perioade lungi de timp sunt perceputi drept neatractivi, pentru sexul opus, si nesanatosi, pentru ambele sexe, arata studiul specialistilor de la Institutul de cercetare Karolinska din Stockholm.
Zeci de subiecti, barbati si femei, aflati in floarea varstei, au fost fotografiati dupa un somn odihnitor si dupa mai mult de 24 de ore nedormite. Fotografiile au fost facute intr-un cadru fix, fara sa se aplice machiaj, si cu o lumina identica. Voluntarii care au analizat fotografiile nu au ezitat sa aleaga, aproape in unanimitate, varianta odihnita a subiectilor drept atractiva si sa respinga fetele obosite.
Cu toate acestea, autorii studiului recunosc ca, in afara de argumentul statistic, nu exista nici o dovada stiintifica care sa sustina teoria ca oamenii odihniti ar fi intr-adevar mai frumosi. Singura certitudine este ca cei care se odihnesc suficient sunt mai sanatosi, pentru ca permit organismului sa se regenereze in perioada de repaus.


loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit