Magazin

Oamenii plictisitori ne afecteaza creierul! Vezi ce efecte NEGATIVE au!

Publicat: 12 oct. 2012
1

Oamenii plictisitori provoaca scaderea capacitatii de procesare a creierului interlocutorilor, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii americani.

Oamenii plictisitori nu cauzeaza doar iritarea celor cu care interactioneaza. Potrivit studiului realizat de cercetatorii de la University of Southern California, un alt efect al conversatiei plictisitoare este si scaderea capacitatii de procesare a creierului, potrivit adevarul.ro.

Acesta este efectul „de oglinda” la observarea interlocutorului, explica cercetatorii. Partile creierului responsabile de miscare sunt activate in momentul cand o persoana vede pe cineva in actiune. O persoana plictisitoare poate insela creierul interlocutorului insa. Acesta poate sa-l perceapa pe plictisitor miscandu-se mai incet decat in realitate.

Gradul de interes fata de interlocutor nu este singurul factor care ne modifica procesele creierului. Conform unor studii anterioare, acestea sunt influentate si se asemanarile fizice sau competitia cu persoanele cu care interactionam. Oamenii tind sa creeze o empatie cu persoanele care le seamana, spun cercetatorii.

„Aceste descoperiri reprezinta un sprijin important pentru modul in care factorii sociali influenteaza procesul de perceptie”, este concluzia studiului.

Adauga un comentariu