National

Oamenii străzii din Botoşani acuză Direcţia de Asistență că au fost ţinuţi în condiţii inumane, în timpul stării de urgenţă. Aceştia susţin că au fost ţinuţi fără mâncare 129 de zile

Publicat: 27 ian. 2021
Ioan asaftei, om al strazii din Botosani alaturi de mancare primita in carantina
Oamenii străzii din Botoșani acuză Direcţia de Asistență că au fost ţinuţi în condiţii inumane, în timpul stării de urgenţă

Întâmplare de-a dreptul scandaloasă în judeţul Botoşani. Oamenii străzii din oraş acuză Direcţia de Asistență că au fost ţinuţi în condiţii inumane, în timpul stării de urgenţă. Ei susţin că au fost ţinuţi fără mâncare timp de 129 de zile.

Aceştia au dat în judecată instituţia şi s-au unit pentru a face dreptate.

Oamenii străzii din Botoşani acuză Direcţia de Asistență că au fost ţinuţi în condiţii inumane

În timpul stării de urgenţă, oamenii străzii din Botoşani susţin că au fost trataţi extrem de prost şi că nu li s-au asigurat măsurile minimale pentru a sta carantinati.

Ioan Asaftei se număra printre oamenii mai puţin norocoşi care au avut parte de un asemenea tratament. Potrivit informaţiilor oferite de botoşăneanul.ro, tânărul de numai 27 de ani a fost abandonat de părinţi în Maternitate. A crescut în centrele Direcţiei Copilului pe care le-a părăsit la 18 ani, conform legii, iar de atunci stă pe străzi.

În timpul stării de urgenţă, Ioan susţine că a fost lăsat înfometat, întrucât el şi oamenii străzii primeau o singură masă pe zi, la ora 12.

„Intenţionez să-i dau în judecată pentru condiţiile care au fost şi pentru mâncarea pe care ne-au dat-o. Ni s-a dat o masă pe zi, o mâncare pe zi nu dai la nici un câine, dacă o iei aşa. Nu poţi să trăieşti cu o mâncare pe zi. Şi dacă sunăm pe Cristi să-mi aducă de mâncare, nu-l lăsa la poartă, trebuia să-mi aducă pe ascuns. Nu poţi să mă ţii în carantină două luni de zile cu o masă pe zi. Şi vedem ce hotărăşte instanţă mai mult”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Oamenii străzii din Botoşani susţin că mâncarea nu era consumată nici de câini

Ioan a mai punctat că mâncarea pe care o primea în timpul stării de urgenţă nu era deloc bună şi nici măcar câinii nu au vrut să o mănânce.

„Ăştia care i-a adus de la Şcoala 3, doar jumătate de pâine, felul 1 şi 2. Cam atât primeam. Borş, dar era apă în două şi felul doi ori erau paşte, ori varza din aia, că avea un gust naşpa rău. Am dat la un câine varza şi n-a mâncat-o nici câinele. Şi fasole. Cam aşa era mâncarea săptămânal. Şi orez. Odată, am dat să duc gunoiul de la bucătărie şi am găsit un ambalaj de la faină, era expirată. Şi chiar în ziua aia a făcut gogoşi, când a aruncat ambalajele. Parcă Dumnezeu m-a pus să mă uit al etichetă. Şi spun: faina asta este expirată, voi aţi făcut gogoşi şi ne daţi nouă să mâncăm? – Nu e expirată, e dată fabricării – «Doamnă, chiar aşa prost mă credeţi? Chiar dacă sunt eu boschetar»…”, a mai spus acesta.

Reacția unui bărbat aflat într-un centru de carantină: „Mai bine la pușcărie, fraților”

Un bărbat întors din străinătate anul trecut in aprilie și băgat în carantină, împreună cu mai mulți prieteni, într-un centru din Roșiorii de Vede (Teleorman), a transmis live pe Facebook și a arătat prietenilor săi condițiile din centru și mâncare pe care au primit-o. Bahoi Libanezu, așa cum se numește pe Facebook, a explicat în timpul transmisiunii live de pe Facebook că este nemulțumit de condițiile de cazare, dar și de mâncarea primită.

„Să fiu al dracu… Uite aici mâncare: o chiflă, o jumate de roșie fără calorii, trei felii de salam, două măsline, brânză și castraveții ăștia îi punem pe ochi. O chiflă de pâine la carantină. Mai bine la pușcărie, fraților”, a precizat bărbatul aflat în carantină.

Bărbatul a arătat în imagini și baia camerei în care trebuie să stea izolat, împreună cu prietenii săi, arătându-se nemulțumit de condiții. Imaginile, transmise live pe Facebook, au fost distribuite de sute de oameni care, la rândul lor, s-au arătat revoltați de atitudinea bărbatului aflat în carantină.

Adauga un comentariu