Sport

Oaspeti de seama la baza sportiva CFR Iasi

Publicat: 01 mai 2011
1

La debutul turneului de tenis denumit „Cupa de Primavara Ruxandra Dragomir-CFR Iasi„, arena din cartierul Alexandru cel Bun a avut parte de oaspeti de seama. Printre personalitatile care au vizitat cocheta baza a CS CFR au fost Ruxandra Dragomir, presedintele Federatiei Romane de Tenis, fost mare glorie Florenta Mihai, arbitrul international Dumitru Bucur, dar si noul presedinte al Asociatiei Presei Sportive din Romania, Dumitru Graur. Acesta a promis la Iasi revitalizarea APSR si a prezentat principalele aspecte care au fost discutate la recentul Congres AIPS de la Seul.
Apoi a avut loc deschiderea oficiala a turneului de tenis „Cupa de Primavara Ruxandra Dragomir-CFR Iasi”, în prezidiul adunarii luand parte oaspetii din Capitala – Ruxandra Dragomir, Florenta Mihai si Dumitru Bucur, alaturi de directorul de turneu – Oana Hancu, consilierul DJST Iasi – Ion Bucu, clubul ceferist iesean fiind reprezentat de directorul sportiv Dan Teodorescu si administratorul bazei sportive – Vasile Botezatu. Ruxandra Dragomir a laudat clubul ceferist iesean si a declarat ca este mandra ca numele ei a fost asociat cu turneul de la Iasi. Ruxandra Dragomir a oferit apoi clubului CFR Iasi o frumoasa cupa de cristal în semn de pretuire pentru efortul depus de gazdele competitiei în organizarea turneelor de tenis pentru toate varstele. Clubul condus de presedintele Radu Pipa a oferit, impreuna cu Primaria municipiului Iasi, oaspetilor din Bucuresti diplome de excelenta pentru întreaga activitate si albume de prezentare a Iasului.
Dincolo de aceste momente de protocol, sambata a debutat la arena CFR Iasi turneul de tenis propriu-zis. Pe terenurile de joc se vor infrunta aproximativ 100 de tineri tenismeni, la categoriile de varsta 10 ani, 12 ani, 14 ani si seniori, la masculin si feminin. Sportivii participanti sunt din Romania si Republica Moldova, primele rezultate înregistrate la categoria de varsta 12 ani fiind urmatoarele: Theodor Foia – Matei Fotea 6-0, 6-0; Marius Azoitei – Victor Aluchienesei 6-3, 6-1; Vasilica Stativa – Mihnea Bejinaru 7-6 (4), 6-2; Horatiu Popica – Luca Robu 3-6, 6-2, 6-3, respectiv Andreea Prisacariu – Edith Gavrilescu 6-0, 6-0 si Teodora Vacniuc – Andreea Parpalea 6-1, 6-1.
Competitia denumita „Cupa de Primavara Ruxandra Dragomir – CFR Iasi” este programata în intervalul 30 aprilie – 6 mai si deschide în acest an turneele importante organizate de clubul CFR Iasi în propria arena din Sos. Nationala nr. 7-9, printre ele fiind si doua turnee internationale din circuitul ITF, cel feminin cu premii de 10.000 dolari (în iulie) si cel masculin cu premii de 15.000 dolari (în august), ultimul mentionat fiind cel mai important turneu de tenis organizat vreodata la Iasi !
Tot în august 2011 si tot la arenele de tenis CFR Iasi este programata competitia denumita „Cupa de Toamna Florenta Mihai – CFR Iasi”.

Adauga un comentariu