Magazin

Obama, acuzat ca se comporta „precum un rege sau imparat”

Publicat: 21 nov. 2014
1

Presedintele american Barack Obama este acuzat de republicani ca a actionat „precum un rege sau imparat”, dupa deciziile luate in favoarea milioanelor de imigranti ilegali din SUA.

Presedintele republican al Camerei Reprezentantilor, John Boehner, a condamnat faptul ca Barack Obama a folosit puterea executiva pentru a forta reforma imigratiei, potrivit BBC.

„Avem un sistem de imigratie defect, iar poporul american asteapta de la noi sa lucram impreuna pentru a-l repara”, a spus vineri Boehner, adaugand ca Obama a actionat unilateral „precum un rege sau imparat„, si nu printr-un proces democratic.

Citeste si SUA ar putea livra arme Ucrainei

Liderul conservator spune ca aceasta actiune saboteaza orice sansa de a adopta reforme ale ambelor partide si afecteaza insasi institutia presedintiei. Boehner sustine ca planul lui Obama, care inseamna ca mai mult de 4 milioane de imigranti ilegali din SUA vor putea sa aplice pentru permise de munca, ar urma sa incurajeze sosirea ilegala a si mai multor persoane.

Totodata, liderul republican a precizat ca actiunile presedintelui SUA nu iau in considerare dorintele poporului american si ca „ii pedepseste pe cei care au respectat legea si si-au asteptat randul”.

Presedintele american Barack Obama a promis, joi, sa schimbe sistemul de imigratie din Statele Unite, astfel incat milioanele de imigranti ilegali din SUA sa nu mai traiasca sub amenintarea deportarii.

Citeste si DEZVALUIRE HALUCINANTA. Vladimir Putin va fi INLOCUIT

In total, in America traiesc aproximativ 11 milioane de imigranti, iar copiii nascuti anul acesta au declansat o criza la nivel guvernamental. Astfel, planul lui Barack Obama se adreseaza parintilor copiilor nascuti in SUA (implicit cetateni americani), care nu au documente legale.

Acestia vor putea sa depuna acte pentru permise de munca, valabile trei ani. Se vor califica doar parintii care au locuit in Statele Unite cel putin cinci ani, iar aproximativ 3,7 milioane de persoane s-ar incadra, in prezent, in aceasta categorie.

Adauga un comentariu