International

Obama: „Primesc o carte groasa, plin de MOARTE, distrugere, conflict si haos”

Publicat: 10 feb. 2015
Presedintele american Barack Obama isi incepe dimineata citind o „carte groasa plina de moarte, distrugere, conflict si haos” si band o cana de ceai, povesteste liderul de la Casa Alba, referindu-se la rezumatul zilnic pe care il primeste din partea serviciilor de informatii, relateaza CNN. „Primesc o carte groasa plina de moarte, distrugere, conflict si haos. Asta primesc impreuna cu ceaiul de dimineata”, a declarat Obama intr-un interviu pentru Vox, publicat luni.
Aceasta este de fapt ceea ce oficial se numeste President Daily Brief (PDB), un produs al comunitatii de informatii americane pe care CIA il descrie drept un „rezumat zilnic, din mai multe surse”, care ii ofera presedintelui ultimele informatii despre problemele de securitate nationala ale Statelor Unite.
Documentul ofera presedintelui si oficialilor din domeniul securitatii interne informatii despre tot ce se intampla in lume – mai ales tot ce este periculos si o potentiala amenintare pentru interesele americane pe plan intern sau in strainatate. In plus, foarte putine persoane stiu care este continutul acestei informari, pentru ca este un document strict secret. Acesta nu mai vine sub forma unui ziar, la 15 februarie 2014 Obama devenind primul presedinte care a primit rezumatul pe tableta. El primeste un iPad securizat in fiecare dimineata, in care se afla „cartea”.


loading...

Adauga un comentariu