Magazin

Obiceiuri care va strica vederea. Cateva exercitii pentru ochi

Publicat: 11 ian. 2015

Orele petrecute in fata computerului, cititul, stresul si tensiunea pot afecta acuitatea vizuala.

Vederea se deterioreaza in mod natural, incepand inca din primul an de viata, dar unele lucrurile pe care le facem zi de zi ne pot trimite in cabinetul medicului oftalmolog mai devreme decat este cazul, scrie doctorulzilei.ro

1. Purtarea ochelarilor de vedere. “Lentilele cu minus sunt cele mai prescrise, dar si cele mai putin eficiente in a stopa progresul miopiei”, crede profesorul B. May, cercetator al fundatiei care desfasoara Programul Optometric din SUA. Colegul sau, M.H. Birnbaum, spune ca pacientii ajung sa se obisnuiasca cu ochelarii, boala evolueaza, iar medicul este nevoit sa-i prescrie lentile mai puternice. ”Ochelarii au acelasi efect pe care-l are un plasture pus pe rana”, explica acesta.

Citeste si Asta e prea de tot! Ce si-a bagat aceasta tanara in OCHI, doar ca sa fie LA MODA! Toti au

2. Cititul este pe cat de important pentru cultura generala, pe atat de distructiv pentru ochi. Atunci cand citim cateva ore in continuu, atingem asa-numitul „punct de stres”, caracterizat prin disconfort si chiar usturime. Potrivit Asociatiei Americane Optometrice, astfel de probleme apar inca din primii ani de scoala, iar pana la 20 de ani se instaleaza deja miopia. Asa se explica faptul ca, majoritatea purtatorilor de ochelari sunt oameni educati, au o slujba care necesita lucrul la calculator etc.

3. Munca la calculator este, de departe, cel mai nociv obicei pentru sanatatea ochilor. Poate da dureri de cap, iritatii ale ochiului, vedere dubla ori sensibilitate la lumina. Pentru a minimaliza pericolul expunerii la calculator, oftalmologii americani au inventat regula de 10. Concret, pentru fiecare zece minute petrecute in fata monitorului, o persoana trebuie sa priveasca 10 secunde in alta parte.

Citeste si INCREDIBIL. Ea crede ca mama ei este un rinocer, iar tatal o sticla. Vezi familia – FOTO

Exercitii care imbunatatesc vederea:
Asezati palmele deasupra ochilor inchisi, iar coatele rezemati-le pe o masa. Repetati aceasta operatiune de doua trei ori pe zi timp de cinci minute. Intunericul si caldura palmelor odihnesc ochii

Dimineata, tinand ochii inchisi, stropiti-i de douazeci de ori cu apa calda, iar seara cu apa rece. Acest exercitiu imbunatateste circulatia.

Tineti cu o mana un creion foarte aproape de ochi, iar cu cealalta mana un alt creion la lungimea bratului. Concentrati-va asupra unuia, apoi asupra celuilalt. Repetati acest exercitiu timp de cateva minute, de doua ori pe zi, deoarece imbunatateste puterea de concentrare.

Citeste si La oftalmolog

Cu picioarele departate la nivelul umerilor, fixati cu privirea un obiect si uitati-va la el in timp ce leganati corpul dintr-o parte intr-alta. Repetati acest exercitiu de 50 de ori. Relaxeaza ochiiloading...

Adauga un comentariu