Secretele istoriei

Obiceiuri ciudate in istorie

Publicat: 17 mart. 2015

Semnul diavolului

Se credea ca atunci cand intri in contact cu diavolul, acesta iti lasa un semn pe corp. Semnul putea fi oriunde pe corp, dar era de obicei ascuns cu grija. Orice decolorare a pielii, semn din nastere si cicatrici erau suspecte. Semnul diavolului era usor de identificat. Atunci cand era intepat cu un ac sau ceva ascutit, locul nu sangera.

Animale demonice

Era important sa fii atent la orice animal care era vazut in compania unei vrajitoare, pentru ca putea fi altceva decat ce parea a fi. Se considera ca aceste animale erau ajutoarele vrajitoarei in lucrurile rele pe care le facea. Broastele, pisicile, sobolanii erau alegerile obisnuite, alaturi de serpi si caini negri. In secolul al 16-lea Agnes Waterhouse din Essex a fost inchisa pentru ca a indemnat pisica sa ucida vaca vecinului si sa-i strice berea si untul, in schimbul unei picaturi de sange si a unui pic de lapte. Waterhouse a fost prima vrajitoare din Anglia spanzurata, iar evenimentul s-a petrecut in 1566, pe 29 iulie.

Vezi si Cele mai faimoase regine din istorie

Maleficium

Se recomanda sa fii politicos cu o femeie banuita a fi vrajitoare. In caz contrar, multe lucruri rele, care nu aveau alta explicatie, ti se puteau intampla. Puteau suferi animalele de pe langa casa, alimentele, iar copiii se imbolnaveau subit si acestea erau numai inceputul seriei de nenorociri care se abatea asupra casei care era victima magiei malefice. In 1655, Rose Cullender si Amy Duny din Lowestoft au fost arestate sub pretexul ca au cauzat boala la 7 copii. Au fost executate la cateva zile dupa ce au fost gasite vinovate de vrajitorie.

Vezi si Cele mai importante batalii de tancuri din istorie

Rugaciunea Domnului

Un lucru la care se astepta toata lumea era sa poti recita o rugaciune. Din cauza raului inerent, o vrajitoare nu ar fi fost capabila sa recite din scripturi, ceea ce era un semn clar de asociere cu diavolul. Jane Wenham a picat acest test, in ciuda mai multor incercari de a recita si  in 1712 a fost gasita vinovata si condamnata la moarte. Judecatorul insa a intervenit si pana la urma Wenham a fost iertata si a trait sub protectia lui Earl Cowper, murind din cauze naturale in 1729.loading...

Adauga un comentariu