Frumusete

Obiceiuri de infrumusetare periculoase

Publicat: 13 feb. 2012

Avansul tehnologic si descoperirile de natura chimica au facut ca, industria frumusetii sa ne ofere posibilitatea de a avea gene lungi, par neted si lucios sau unghii rezistente. Insa cat de sigure sunt metodele prin care ajungem la ceea ce nedorim? Intelegerea riscurilor asociate cu aceste rutine de infrumusetare si adoptarea unor masuri de siguranta sunt cruciale. Iata cateva obiceiuri de infrumusetare periculoase:

1. Indreptarea permanenta a parului
Multe dintre purtatoarele de par cret au fost macar odata in viata tentate sa apeleze la tehnica de indreptare permanenta a parului, satule sa mai incerce inca zeci de serumuri de indreptare sau tratamente de par leave-in.

Pe buna dreptate, atunci cand te simti obligata sa iti indrepti parul de trei ori pe saptamana, un tratament ce promite a-ti tine suvitele rebele sub stapanire pentru luni intregi pare un miracol. Dar cu ce pret?

Tehnica originala de indreptare permanenta a parului, cunoscuta peste hotare drept „Brazilian Blowout” (metoda braziliana), presupunea tratarea parului inainte de indreptare la temeperaturi ridicate cu o solutie pe baza de formaldehide.

Inhalarea aburilor rezultati in urma indreptarii parului are riscuri considerabile pentru plamani, iar expunerea la acest tratament pe termen lung creste riscul de cancer.

Asadar, renunta la aceasta rutina de infrumusetare periculoasa si accepta-ti buclele naturale. Poti opri atacul firelor rebele prin folosirea unui conditionant leave-in de par, sau daca trebuie sa folosesti uscatorul de par, apeleaza la un feohn cu difuzor si aranjeaza-ti suvitele folosindu-ti degetele, nu peria de par.

2. Unghii cu gel
Unghii perfecte si lungi reprezinta standardul in prezent, indiferent ca structura acestora ne permite sau ca viata e prea scurta pentru manichiuri odata la cateva zile.

In contextul actual, tratamente pentru unghii cu gel, care presupun pilirea suprafetei acesteia inainte si uscarea gelului la o lampa UV la sfarsit, au devenit solutia perfecta pentru unghii rezistente, impecabile, ce dureaza pana la trei saptamani.

Cu toate acestea, nu putine cazuri au existat cand saloanele de manichiura au inlocuit gelurile speciale cu propriul mix periculor de pudra si lipici. Patitele au indurat post-procedura spasme musculare si senzatii de tip socuri electrice.

Sfatul specialistilor este de a ne familiariza cu brandurile ce comercializeaza gel pentru manichiura si cu recipientele produselor, pentru a evita situatii potential periculoase.

3. Alungirea genelor
Atunci cand Latisse, tratamentul pentru alungirea genelor a iesit pe piata, doritoarele au fost atat de entuziasmate incat nu s-au ferit sa investeasca $100-$150 pentru o sticluta ce dureaza 45 de zile.

Derivat dintr-un tratament destinat initial pentru cei ce sufera de glaucom, produsul chiar alungeste genele intr-un mod dramatic. Dupa 8 saptamani de aplicare a solutiei la baza genelor superioare, starea acestora este vizibil imbunatatita – sunt de doua ori mai groase, mai lungi si mai intense.

Cu toate acestea, utilizatoarele ar trebui sa se teama de un posibil efect secundar, ce consta in schimbarea nuantei irisurilor albastre sau verzi. Kassabian, oftalmologul care a introdus acest produs pe piata din California, mentioneaza ca efectul secundar este putin probabil sa apara, daca Latisse este folosit corect.

Problema apare atunci cand, din greseala, picuram produsul direct in globul ocular. Asadar, daca iti tremura mainile adesea, mai bine te-ai limita la extensii pentru gene, gene false sau serumuri cu ingrediente active pentru alungirea genelor.loading...

Adauga un comentariu