Magazin

Obiceiuri locale bizare ale germanilor

Publicat: 16 iun. 2013
1

Strainii care ajung in Germania ar trebui sa tina cont de o serie de obiceiuri locale bizare, la care germanii tin foarte mult si care ii deosebesc de alte popoare.

Unul dintre obiceiurile favorite ale germanilor este privitul in ochi atunci cand ciocnesc un pahar cu cineva. Persoana care incalca aceasta regula nu numai ca este considerata nepoliticoasa, dar risca sa fie pedepsita cu sapte ani de sex nereusit, sau cel putin asa cred germanii, relateaza site-ul thelocal.de.

Dupa ce venirea noului an a fost sarbatorita cu un toast, petrecaretii se aduna deseori pentru a topi plumb deasupra flacarilor de la lumanare. Plumbul topit este apoi varsat intr-un bazin cu apa rece si se intareste sub o anumita forma, care ar urma sa prezica anul care tocmai a inceput.

Germanii obisnuiesc intotdeauna sa salute pe toata lumea atunci cand intra intr-un lift, compartiment de tren sau magazin. In prima zi de scoala, copiii germani primesc un con mare din hartie – Schultute – plin cu bunatati, in speranta ca acesta le va mai atenua din supararea ca reincep cursurile.

La unele sarbatori religioase din Germania, oricat de straniu ar parea, vanzarea de alcool este restrictionata, iar barurile si cluburile sunt inchise.

In timp ce numerosi europeni din sudul continentului se saluta printr-un sarut, germanii, totusi, prefera sa-si stranga mana, gest care are loc atat intre necunoscuti, cat si intre prieteni.

De Paste, germanii saluta revenirea soarelui prin rostogolirea pe un deal a unui balot de paie in flacari. Datand din perioada precrestina, roata focului a fost un simbol al revenirii verii. Obiceiul este practicat in prezent si la alte sarbatori.

In Germania, batutul din palme este rezervat pentru teatru sau concerte. In scoli si universitati, elevii si studentii ciocanesc in masa in loc sa aplaude, unii profesori sustinand ca aplaudatul este un semn de lipsa de respect, ca si cum publicul ar incerca sa-l ridiculizeze pe vorbitor. In unele cercuri sociale, o persoana poate ciocani de asemenea in masa pentru a-si semnaliza venirea.

Cei care traiesc in Germania trebuie de asemenea sa stie ca nu este indicat sa organizeze o petrecere aniversara inainte de ziua exacta de nastere. Din moment ce germanii ofera tortul si toate bauturile, daca organizezi o petrecere inainte de ziua cea mare, te-ai putea trezi cu un portofel gol si cu ghinionul din noul an.

Sursa: efemina.ro

Adauga un comentariu